1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meervoor 4 personen: 1 lamsbout (750) gr, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen) 3 teentjes knoflook 1 bosje rozemarijn zout, peper 25 gr boter, 1 ui, grof gehakt 1 stengel bleekselder,in stukken 1/2 winterwortel, in stukjes 2... bekijk recept »
150 ml. yoghurt1/2 theelepel vloeibare knoflook1 theelepel Dijon mosterd1 mespuntje zoutsnufje peper naar smaak1 theelepel citroensap1/2 eetlepel in blokjes gesneden komkommerfijngeknipte muntblaadjes- Meng alle ingredienten bekijk recept »
700 g lamsbout zonder beenpeper, zout 4 teentjes knoflook 700 g geschilde vrij vastkokende aardappelen 2 eetlepels olie 4 tomaten 1 bekertje Griekse yoghurt op kamertemperatuur 2 eetlepels gepelde amandelen 1 theelepel kerriepoeder 2 eetlepels fijnge... bekijk recept »
Voor 4 personen: 5 eetlepels (olijf)olie 2 bolletjes knoflook 1 zakje verse Provencaalsekruidenmix (20 g) 1 sjalotje 1/2 fles volle rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) (versgemalen) zwarte peper 3 eetlepels sherry 2 eetlepels suiker 75 g carbonarareep... bekijk recept »
Nodig voor 4 personen: Voor de marinade: 5 eetlepels olijfolie 4 eetlepels tomatensaus 3 grote teentjes knoflook, gesnipperd 2 eetlepels balsemienazijn 2 eetlepels fijngehakte verse dragon of 2 theelepels gedroogde dragon 1/2 theelepel zout 1/2 theel... bekijk recept »
Voor 2 personen: 250 g zalmfilet, in blokjes 2 eetlepels neutrale olie 2 tenen knoflook, in plakjes 2 rode uien, in dunne partjes 100 g zeekraal sap van een halve citroen versgemalen zwarte peperVerhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui ... bekijk recept »
1 el rozemarijnnaaldjes 8 tenen knoflook, gepeld 1 el mosterd 4 el olijfolie extra vierge 800 g runderlendestuk, op kamertemperatuur zeezout, versgemalen zwarte peper 21/2 dl volle rode wijn 100 g boter of margarine, in stukjesVoorbereiden (kan 1/2 d... bekijk recept »
voor 4 personen 350 champignons, grof gehakt 4 stengels bleekselder, grof gehakt 3 teentjes knoflook 3 eetlepels droge sherry of droge witte wijn 7,5 dl kippebouillon 2 eetlepels worcestersaus 1 tl nootmuskaat zout (indien geen bouillonblokjes gebrui... bekijk recept »
Voor 4 personen: 24 gamba's (rauw) 4 teentjes knoflook 2 kleine uien 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepels medium sherry 1 eetlepel citroensap zout peper 2 eetlepels fijngehakte peterselieWas de gamba's en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook en snijd ... bekijk recept »
Wokken voor 4 personen: 250 g tofu, 500 g broccoli, een paar teentjes knoflook, 1 citroen, 50 ml groentebouillon, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels olie, zwarte peper.Snijd de tofu in reepjes. Was de citroen met heet water, rasp de schil en pers het ... bekijk recept »