1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meerbloem 2 eetlepels Solo Vloeibaar 1 bosje koriander 16 grote diepvriesscampis zout 1 teentje knoflook 0.5 kopje citroensap1. Laat de scampi's ontdooien en pel ze .2. Dep de scampi's droog, wentel ze in wat bloem en bak ze 2 minuten in een pan met ... bekijk recept »
250 gram kleine, rauwe garnalen 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes) 3 stuks kleine rode pepertjes (in kleine reepjes gesneden) 3 el olijfolie zout1. Pel de garnalen (laat staart intact) en verwijder het darmkanaal.2. Dep de garnalen droog met ... bekijk recept »
36 scampi's gaar uit diepvries 2 limoenen sap 3 groene pepertjes 3 grote tenen knoflook 500 ml culinaire room 300 gr boursin knoflook en fijne kruiden 2 volle el dubbel geconcentreerde tomatenpuree 2 volle el Heinz tomatenketchup peper van de mol... bekijk recept »
800 g broccoli 3 teentjes knoflook 1 citroen 4 eetlepels vloeibare margarine 6 eetlepels kappertjes 500 g pangasiusfilet (4 mooie stukjes) 2 Knorr Bouillonketeltjes Groenten 300 g risottorijst 1. Verdeel de broccoli in roosjes. Pel en hak de kn... bekijk recept »
600 g snijbonen 1 kg aardappelen bouillonpoeder 1 middelgrote ui 2 teentjes knoflook 8 takjes verse peterselie paprikapoeder 4 dikke witvisfilets (totaalgewicht 400 g) 4 el Solo Vloeibaar 4 el kookroom1. Haal de snijbonen af en snijd ze fijn. ... bekijk recept »
12 cocktail garnalen voorgekookt ( diepvries ontdooid) 2 teen knoflook in plakjes 1 el gesnipperde bladpeterselie 1/2 citroen ( biologische) rasp 1 el citroensap versgemalen peper 1 dl olijfolie 1. Leg de ontdooide , gekookte en droog gedepte gar... bekijk recept »
1 el citroensap 0.25 tl gemalen gember 1 kg in twee gesneden kippenvleugels waarvan het uiteinde verwijderd is 0.5 tl knoflookpoeder 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Kip 2 el sojasaus 75 ml vloeibare honing 1. Verwarm de oven voor op 230 graden2. ... bekijk recept »
2 eetlepels bloem 15 g Solo margarine op kamertemperatuur 2 kg braadkip 1 citroen een handvol verse salieblaadjes of 1 tl gedroogde salie 1 bouillonblokje Knorr Bouillon Finesse Kip 1 druppel tabasco 5 teentjes gepelde knoflook 375 ml water zo... bekijk recept »
1 kg kipkluifjes roomboter 1 ltr rode wijn 1 ltr bbq saus 3 teen knoflook 1 el sambal 4 el honing 5 el ketjap kerrie 4 el olijfolie 1. Doe een ruime hoeveelheid roomboter in de pan en laat het smelten totdat de pan goed heet is. Voeg de kip toe m... bekijk recept »
400 g witte rijst 200 g babymaïs (blik of vers) 6 lente-uitjes 2 rode paprika’s 2 teentjes knoflook 25 g gemberwortel 400 g kipfilet 2 soeplepels Solo 1 Knorr ‘Bouillonketeltje’ Kip 200 g sojascheuten 2 soeplepels Teriyakisaus1. Kook de rijst vo... bekijk recept »