1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meerEen grote bol knoflook Olijfolie Verse Rozemarijn Turks broodin plakken en stukken gesneden of stokbrood Zout en peper Hulpmiddelen Aluminium folie en een mediumhete BBQ Hulpmiddelen - Aluminium folie en een mediumhete BBQ Voorbereiding Hak de bov... bekijk recept »
3 bollen knoflookbovenkant er af gesneden 1/2 dl olijfolie 1/2 kopje geraspte parmezaan roomkaas 2 el mayonaise 1 tl verse tijmfijngesneden 1 stokbroodin plakjes van ca. 1 cm dik Oven voorverwarmen tot 200 graden. Smeer het mengsel over het broo... bekijk recept »
1 bol knoflook 1 el olijfolie 2 1/4 kg aardappelsgeschildin vieren 3 3/4 dl slagroom 120 g ongezouten boter 1 1/4 tl zeezout 1 tl versgemalen zwarte peper 25 g bieslookfijngesneden Hulpmiddelen Aluminiumfolie Hulpmiddelen - Aluminiumfolie Voorbereid... bekijk recept »
150 g versneden (dunne plakjes) gerookte zalm 1 grote snede licht grijs brood 3 pijpjes bieslook 1 teen knoflook 2 eetlepels olijfolie peper naar smaak De geroosterde boterhamwanneer nog warmaan beide zijden flink inwrijven met het teentje knoflook. ... bekijk recept »
Boterhammen naar keuze,belegen kaas,knoflookboter en verse bieslook, peper. Besmeer de boterhammen met(echte) kruidenboter,doe de kaas erop, bestrooi dit met peper en verse bieslook!! bekijk recept »
24 kleine nieuwe aardappeltjesin de schil gekookt 12 teentjes knoflook gepeld 2 rode peperszaadjes verwijderd in 12 stukjes 2-3 el olijfolie 12 kleine houten prikkers 1 el peterselie gehakt Zeezout Kook de aardappeltjes gaar Bak de halve sja... bekijk recept »
4 konijn achterbouten a 220 gram 220 gram rode uien 3 knoflookteentjes 250 gram cantharellen 380 gram vastkokende aardappels 8 plakken gerookt spek (80 gram 3 tl olijfolie 3 takjes rozemarijn, 6 jeneverbessen 9 peperkorrels 3 kruidnagelen 125 ml witt... bekijk recept »
10 teentjes knoflook, 1/2 liter olijfolie Hulpmiddelen Subscribe to smulpaap Powered by groups.yahoo.com Voor nog meer lekkere receptenvul je e-mail adres in op bovenstaande banner! Hulpmiddelen - Subscribe to smulpaap Powered by groups.yahoo... bekijk recept »
20 grote tijger garnalen30 ml soya saus5 tenen knoflook5 ml brandy Hulpmiddelen Komstoompan Hulpmiddelen - Komstoompan Voorbereiding Pel en pers de knoflook. Bereidingswijze Was de garnalen maar laat de schaal en kop eraan zitten. Meng in een kom de... bekijk recept »
-600 g lamsmedaillons -peper en zout -15 munt blaadjes -150 g zeer dun gesneden gerookt spek -500 g gekookte krielaardappeltjes -boter -2 tenen knoflook -1 el fijngehakte peterselie Voorbereiding -het vlees kruiden met peper en zout en er een blaadje... bekijk recept »