1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer1 smalle rode paprika 4 teentjes knoflook 4 plakjes ontbijtspek 2 tl. chilipoeder zoutpeper Op hete steengrill plakjes ossehaas met reepjes spek, paprikaringen en plakjes knoflook snel bruinbakken. Halverwege keren. bekijk recept »
1 klein stokbrood - ca. 30 gr. boter - 2 teentjes verse knoflook - 1 vleestomaat - (1 eetlepel fijngehakte bieslook of basilicum) 3 plakken rauwe of parmaham. Leg het brood ca. 15 minuten in de oven. bekijk recept »
50 g suiker 100 ml water 20 tenen knoflook Hulpmiddelen Steelpan en jampotje met deksel. Hulpmiddelen - Steelpan en jampotje met deksel. Bereidingswijze Los de suiker op in het water en laat dit in een steelpan één keer opkoken tot alle ... bekijk recept »
750 g verse mosselen. 2,5 dl droge witte wijn. 4 tenen knoflookgrof gehakt 2 laurier blaadjes. 4 sjalottengrof gehakt. 750g. grote tomatenontveldpitjes verwijderd en kleingesneden. 1/4 theelepel cayennepeper. 1 el. extera virgine olijfolie. 3el. fijn... bekijk recept »
18 teentjes knoflook 1 bosje verse dille 1,5 liter roomsoep (of zie voorbereiding) knoflookpoederpeperzoutfoelie en gember * Verwarm de soep * doe de kruiden, naar smaak, erbij en roer dit goed door * pel de teentjes en fruit ze in een koekepan * ha... bekijk recept »
500 g wortelen Zout 1 el suiker klontje boter handje geurige kruiden zoals peterselierozemarijntijmlaurier 1 sinaasappel in 8 stukken een paar hele ongepelde tenen knoflook mespuntje komijn (djintan) Kook de wortelen in gezouten kokend water m... bekijk recept »
-1 kg kippenvleugels - 0,5 kop gezouten sojasaus -3 eetlepels honing -een klein kopje water -vegetarische olie -4 grote tenen knoflook -2 theelepels geraspteverse gember . Voorbereiding -Meng de sojasaushoning en water in een pannetje. Schil de kno... bekijk recept »
4 kg. mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 gr. ontbijtspekblokjes, 3 dl. witte wijn, 2 dl. creme fraiche, of room fris, zoutpeperVerhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de ... bekijk recept »
20 rauwe gamba?s, 1 kleine citroen, 600 gr. broccoliroosjes, 4 eetlepels slaolie, 4 teentjes knoflook, 1 bosje lente-uitjes, 100 gr. geschrapte worteltjes, zout, klein stukje rode peper van ?`2 cm., ? eetlepel verse of gedroogde marjolein. Verhit de ... bekijk recept »
12 grote rauwe garnalen (Gamba's) 2 knoflookteentjes 1 citroen 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels gesnipperde peterselie Voorbereiding (kan 3 uur van tevoren) Verwijder de koppen van de garnalen en pel de garnalen desgewenst. Laat het staartstukje zit... bekijk recept »