1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer3 cm gemberwortel 2 eetlepels olie 1 teentje knoflook 1 zak Thaise roerbakgroenten (400 g) 2 eetlepels oestersaus 2 eetlepels vissaus1. Gember schillen en fijn raspen. In pan olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gember... bekijk recept »
4 rode pepers 4 groene rawit 5 teentjes knoflook 1 scheut zonnebloemolie 5 plakjes laos 3 daun salam 1 kopje water 4 schijfjes gula djawa 1 kippenbouillonblokje 1 tl asem tamarinde 3 zakjes frietjeschips 100 g gebakken uitjes schuimspaan keuken... bekijk recept »
500 g bloem (patent) 1 zakje gedroogde gist 6 el olijfolie 6 teentjes knoflook (fijngesneden) 1 el gedroogde oregano 1 blikje ansjovisfilets (46 g)1. Meng in een kom de bloem, de gist en een snufje zout en voeg al roerend 2 e... bekijk recept »
750 g varkensfilet (of varkensfricandeau (stuk), op kamertemperatuur) 50 g boter 1 bol knoflook (in teentjes verdeeld) 1 el verse tijmblaadjes 200 ml cider (droog of witte wijn) 4 kleine Elstar appels1. Verwarm de oven voor o... bekijk recept »
100 ml olijfolie 6 tenen knoflook 1 kg pommes culinair 1 chorizoworst (250 g) 300 g broccoli (in zeer kleine roosjes) 25 g rucola (sla, zak 75 g)1. Verwarm de olie met de ongepelde tenen knoflook in een klein pannetje met dek... bekijk recept »
400 gr sperziebonenVerwijder eventueel de uiteinden van de bonen en kook ze samen met een snufje zout in 8 minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Zet het vuur helemaal klein en roer de boter, 1/2 bouillon tablet en knoflook er door. ... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie 2 pakken krieltjes (a 450 g)) 1 theelepel gedroogde tijm 1 theelepel paprikapoeder 1 teentje knoflook (geperst) 2 x 2 ribkarbonades 1 pot tuinbonen ((660 g), uitgelekt) 250 g cherrytomaten (geha... bekijk recept »
250 g zilvervliesrijst 2 uien 2 teentjes knoflook 1 schaaltje varkensfiletlapjes (ca. 400 g) 2 zakken gebroken sperziebonen (a 300 g) 4 eetlepels zonnebloemolie 1 theelepel sambal (manis) 100 ml woksaus zoete soja (f... bekijk recept »
1 zakje verse koriander 1 teentje knoflook 75 g gezouten cashewnoten 50 g geraspte Parrano of oude Goudse ½ dl olijfolie1. Koriander, inclusief steeltjes, fijn hakken. Knoflook pellen en uitpersen. In keukenmachine of vijzel cashewnoten ... bekijk recept »
300 g fusilli (zak 500 g) 240 g zwarte olijven zonder pit (potje 240 g) 4 tenen knoflook 1 el olijfolie 300 g gerookte kipfiletreepjes 600 g bladspinazie (zak à 300 g) 125 ml kookroom light (flesje à 250 ml)1. Kook de ... bekijk recept »