1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer500 g prei 6 zoetzure augurken (pot a 340 g) 4 teentjes knoflook 2 theelepels paprikapoeder 2 zakjes rauwkost (a 150 g) 1 beker zure room (sour cream, 125 g) 3 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje wienerschnitzels (c... bekijk recept »
1 eetlepel citroensap 2 eetlepels olijfolie 1 rode peper (fijngesneden) ½ zak tijgergarnalen ((500 g, diepvries), ontdooid) 6 tenen knoflook (gepeld en in plakjes) 1 bakje verse koriander ((15 g), blad grof gesneden... bekijk recept »
250 g Griekse yoghurt 2 tenen knoflook (geperst) 15 g munt 250 g couscous 6 el olijfolie 1 citroen (schoongeboend) 20 g platte peterselie 15 g koriander 25 g bieslook 300 g lamsbiefstukken 1 el gemalen komijn (djinten)1.... bekijk recept »
500 g broccoli 2 el olijfolie 1 kleine ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 100 ml melk 50 g witte kaasblokjes 5 zwarte olijven zonder pit (in plakjes)1. Broccoliroosjes van stronk snijden. Stronk schillen met d... bekijk recept »
4 sneetjes witbrood (oud) 5 eetlepels olijfolie 3 tenen knoflook 100 g magere spekreepjes 300 g gesneden prei 2 kippenbouillontabletten zout peper1. Korst van brood afsnijden en brood in kleine blokjes van ca. 1 cm snijden. In koek... bekijk recept »
2 komkommers 1 bakje mascarpone (roomkaas, 250 g) 2 el citroensap (flesje 115 ml) ½ teen knoflook 1 bakje verse munt ((15 g), blaadjes in reepjes)1. Rasp de komkommers grof en laat ze 10 min. uitlekken in een zeef. Roer de... bekijk recept »
150 g gedroogde witte bonen (pak 500 gram) 3 stengels bleekselderij (in stukjes) 2 uien 5 tenen knoflook 4 takjes rozemarijn (bakje 15 g) 4 el olijfolie 5 roma tomaten (bak 750 g) 500 g winterpeen (geschild) 2... bekijk recept »
300 g spaghetti 1 bak romatomaten (a 750 g) 1 doosje Italiaanse kruiden (diepvries 50 g) 5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 2 teentjes knoflook 2 bakjes gekookte gamba's (a 200 g) 1 pakje room culinair (... bekijk recept »
1 takje rozemarijn 2 teentjes knoflook 1 theelepels (balsamico)azijn 1 theelepel scherpe mosterd (bijv. Dijon) 4 eetlepels olijfolie versgemalen zwarte peper 2 schaaltjes lamsboutplakken à la minute (ca. 500 g) 3 (tros)tomaten... bekijk recept »
1 teen knoflook 3 sjalotten 3 el olijfolie 600 g bladspinazie (zak) 25 g ui-knoflook croutons (zakje)1. Snipper de knoflook en sjalotjes fijn. Fruit de knoflook en sjalot in de olie in een wok. 2. Voeg de spinazie in gedeeltes toe e... bekijk recept »