1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer2 tenen knoflook 4 el sojasaus 1 el sambal oelek 1 kg kipkluifjes (natural)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in plakjes. Roer in een platte schaal de sojasaus met de sambal en de plakjes knoflook door elkaar. Schep de ki... bekijk recept »
2 portobello champignons 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie zout (versgemalen) peper 2 takjes peterselie1. Portobello's schoonborstelen en in repen snijden. Repen halveren. Knoflook pellen en met mes fijnpletten. In pan olie verhitten... bekijk recept »
300 g lamsgehakt 1 courgette 200 g krielaardappelen 15 g verse munt 8 teentjes knoflook 1 koffielepel korianderpoeder 0,5 koffielepel komijnpoeder peper en zout1. Spoel de krielaardappelen en kook ze beetgaar in kokend gezouten water. Laat afkoelen e... bekijk recept »
1 bol knoflook 1 el olijfolie 1 zak farfalle (pasta, 500 g) 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, bakje 250 g) 4 el witte balsamicoazijn (flesje 250 ml) 2 zoete uien (in dunne halve ringen)1. Verwarm de oven voor op 180 °... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie4 teentjes knoflook4 sneetjes casinobrood1 theelepel paprikapoeder1/2 liter runderbouillon4 eetlepels fijn gehakte bieslookMaak de knoflook schoon en druk plat. Snij het brood in dobbelsteentjes van 1/2 cm x 1/2 cm. Verhit de oli... bekijk recept »
300 g risottorijst 2 tenen knoflook 90 g zongedroogde tomaten in olie 400 g kipfilet 4 el olijfolie 800 g gesneden andijvie 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden1. Kook de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft... bekijk recept »
2 tl zwartepeperkorrels 2 tl zeezout ½ el gemalen koriander (ketoembar) 1 el venkelzaad 1 el mosterdzaad 2 ribeyes 2 el arachideolie 1 limoen (schoongeboend) 15 g munt 100 ml Griekse yoghurt ½ teen knoflook1. Doe de... bekijk recept »
3 cm gemberwortel 4 teentjes knoflook 3 eetlepels olie 600 g panklare spinazie 2 eetlepels sojasaus 1 theelepel suiker1. Gember schillen en fijnsnijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In wok olie verhitten. Plakjes knoflook in... bekijk recept »
2 teen knoflook 3 el olijfolie 1 el rozemarijn 1 el tijm 1 snufje zout 1 snufje peper 600 g aubergine 1 barbecue of grillpan1. Pers in een wijde schaal de knoflook boven de olijfolie. Voeg de kruiden en zout en peper naar smaak toe. Schep de p... bekijk recept »
2 tenen knoflook 1 zakje verse koriander 1½ dl olijfolie 1 citroen 2 zakjes Parijse worteltjes 1 zak aardappeldobbelsteentjes 1 mespunt sambal oelek 2 bakjes tartaartjes1. Pel knoflook en snijd in dunne plakjes. Maak koriander scho... bekijk recept »