137 recepten met kapucijners
Kapucijners met spek: kan het Hollandser? Verse kapucijners worden onrijp geoogst waardoor ze een zoetige smaak hebben. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Daardoor komt de voedingswaarde van kapucijners overeen met die van groente. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur, de zaden in de peul zien eruit als bruin-groene erwten. Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.1 duopak spekblokjes (250 g) 2 preien (in ringen) 1 blik jonge kapucijners ((800 g), uitgelekt) 50 g boter 3 uien (in ringen) 1 Gelderse rookworst (zak 350 g) piccalilly (potje 335 g) 1 potje augurken ... bekijk recept »
400 g kidneybonen 720 g kapucijners (pot) 3 el zonnebloemolie 400 g rundergehakt 2 tl chilipoeder 250 g soepgroenten grof (zak) 700 g bonenschotel chili con carne (pot)1. Laat de kidneybonen en kapucijners uitlekken. Verhit... bekijk recept »
25 g boter 1 schaal Hollandse gehaktballetjes (300 g) 2 zakken Provençaalse roerbakmix (a 400 g) 1 ui (in ringen) 1 blik kapucijners ((850 g), uitgelekt) 1 pot piccalilly (335 g)1. Verhit de helft van de boter in de... bekijk recept »
3 uien 2 el olijfolie 300 g gesneden prei 1 tl bonenkruid 330 g jonge kapucijners 6 eieren 50 g witte kaas 7½ g munt1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ui, gesneden pr... bekijk recept »
100 g spekreepjes 150 g gesneden ui (koelvers) 400 g paddenstoelenmix paprika bieslook 200 g kipfilethaasjes 400 g tomatenblokjes 150 g boerenkool 230 g wrapsaus fajita 740 g bonenmix kapucijners, bruine & witte bonen1. Verhit een ... bekijk recept »
1 kg vastkokende aardappelen geschild en in stukken zout en peper 300 g rundergehakt 1 ei losgeklopt 2 el paneermeel 25 ml vloeibare margarine 1 ui gesnipperd 1 blikje tomatenpuree 150 ml vleesbouillon van blokje 1 blik (840 g) kapucijners uitgelekt... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 1 ui 4 portobello’ s 800 g kapucijners uit blik 1 bosje peterselie olijfolie om in te bakken 500 ml water 1 groentebouillonblokje 450 g krieltjes, voorgekookt 200 g zachte geitenkaa... bekijk recept »
200 g meergranenrijst 75 ml mayonaise 1 komkommer 1 ui 250 g cherrytomaten 400 g jonge kapucijners 150 g belegen boerenkaas (30) 100 g eikenbladslamelange1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat de... bekijk recept »
3 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 stengel bleekselderij (fijngesneden) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 takje rozemarijn (alleen de naaldjes, fijngesneden) 2 potten jonge kapucijners ((a 330 g), uitgelekt) 500 ml... bekijk recept »
200 g zilvervliesrijst 1 ui 1 zak paprikamix 2 el zonnebloemolie 360 g tofu roerbakgehakt 60 g mix voor chili con carne 1 blik jonge kapucijners (800 g)1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd... bekijk recept »