137 recepten met kapucijners
Kapucijners met spek: kan het Hollandser? Verse kapucijners worden onrijp geoogst waardoor ze een zoetige smaak hebben. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Daardoor komt de voedingswaarde van kapucijners overeen met die van groente. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur, de zaden in de peul zien eruit als bruin-groene erwten. Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.500 gr. achterham (dikke plakken) 1/4 creme fraiche 3 el. franse mosterd 2 blikken kapucijners 4 teentjes knoflook 2 el. provencaalse kruiden 6 el. olijfolie 2 dl. rode wijn 2 uien 6 vleestomaten Bereiding: heerlijkheerlijkheerlijk!! Verhit de olie i... bekijk recept »
1 ui 8 takjes peterselie 12 plakjes rauwe boerenham 300 g mandarijnen op lichte siroop 1 el grove zaanse mosterd 2 grote rode paprika's 700 g kapucijners 2 tl boter 150 g veldsla 4 tl gefruite uitjes De kapucijners in een pan met de paprika ... bekijk recept »
500 gr. Varkenslappen (hamlappen)1 Grote ui2 eetl. tomatenpuree2 eetl. Chilipoeder,1 zakje gedroogde kapucijners 500 gr.400 gr. Pompoen1 dl. kippen-of groentenbouillon2 eetl. olijfoliee flesjes bier Leffe Dubbel (Abdijbier)4 eetl. fijngehakte bladsel... bekijk recept »
2 potten of blikken (elk ca. 400 gram) jonge kapucijners 2 grote uiengrof gesnipperd 3 eetlepels (zonnebloem)olie 2 teentjes knoflookragfijn gehakt 1 rode en 1 groene paprikavruchtvlees in smalle reepjes gesneden zout zwarte peper uit de molen 1 ? dl... bekijk recept »
2 kg verse kapucijners (ongedopt)100 gr. katenspek100 gr. ontbijtspek100 gr. Zeeuws spek (in dikke plakken)1 groene paprika1 rode paprika2 uien Dop de kapucijners en kook ze in 15-20 min. gaar. Snijd de spek en paprika′s in stukjes, snipper de ... bekijk recept »
2 blikken kapucijners 2 grote uien in ringen gesneden 4 tenen knoflook geperst 2 rode paprika's in reepjes gesneden 1 klein blikje tomaten puree 1 eetlepel sambal zeezout 200 gr. magere spekreepjes 200 gr. vet spekblokjes 200 gr. belegen kaas in ... bekijk recept »
300 gr.doorregen speklappen in blokjes snijden 3 uien in blokjes snijden 2 paprika`s ,klein gesneden 2 preien wassen en kleine ringen snijden 300 gr. halfomgehakt 300 gr. gesneden soepgroenten (super markt) 1 eetlepel mostert wat kerrie paprika gembe... bekijk recept »
?275 gr. rundergehakt,pot/blik jonge kapucijners1 uiflinke teen knoflook2 rijpe tomatenpaar scheutjes worcestersausflinke scheut ketjap manisrunderbouillonblokje1 flinke eetlepel oestersausSurinaamse sambal1 dl waterzwarte peperbraadboter of olie. Br... bekijk recept »
4 speklapjes boter 1 groot blik kapucijners of velderwten (800 gr.) 1 flinke ui gesnipperd. 4 eetl. kookroom of roomculinair 1 eetl. mosterd zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak de speklappen op middelhoog vuur in ca. 10 min. per kant bru... bekijk recept »
1 blik (800 gram) kapucijners 25 gram boter 250 gram gekruid rundergehakt 1 pak Mexicaanse groentemix (diepvries) 1 dl milde tacosaus 50 gram geraspte komijnekaas 4 eetlepels zure room (eventueel) Verhit de boter in een pan en roerbak het gehakt in c... bekijk recept »