1000 recepten met ijsbergsla
IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer200 gram surimi in stukjes gescheurd100 gram rivierkreeft100 gram fruit de mer4 a 5 tenen geperste knoflookhalve spaanse rode peper zaadlijsten verwijderd en in hele kleine stukjes gesneden2 eetlepels fijngehakte verse jalapenos peperhalve fijngehakt... bekijk recept »
6 taco'szonder kruidenzakje ? bakje champignons ? el olie ? tl milde paprikapoeder zout 3 tomaten? 250 g ? citroen 1 ui ? tl komijn (djintan) ? tl cacaopoeder,br> ? tl bruine basterdsuiker ? tl chilipoeder 1 klein teentje knoflook ? avocadoniet te ri... bekijk recept »
1/4 watermeloen 1 rijpe mango 4 muntblaadjes 5 basilicum 4 taco's 2 kipfilets 1 handje fijngesneden ijsbergsla 1 sjalot fijngesnipperd 1 rode paprika peper zout olijfolie balsamico Meng met een fijngesnipperde sjalot. Snij de muntblaadje... bekijk recept »
1 pond patentbloem1.5 theelepels suiker 1 theelepel zout 1.5 eetlepel olijfolie 260 ml lauw wateren 7 gram gedroogde gist. 600 gram reepjes magere varkenslappen shoarmakruiden ijsbergsla in fijne reepjes gesneden Doe de bloem samen met de gist,suiker... bekijk recept »
? 3 eetlepels zonnebloemolie ? 1 schaaltje rundergehakt (ca. 400 g) ? 2 theelepels chilipoeder ? 1 blik kidneybonen (400 g) ? 1 pot kapucijners (720 g) ? 1 zak soepgroenten grof (250 g) ? 1 pot groenteschotel voor chili con carne (620 g) ? zou... bekijk recept »
200 gr. bie 200 gr. aardbeien 0,5 krop ijsberg sla 75 gr. boter 4 varkensschnitzels versgemalen peper In een koekepan boter verhitten. Schnitzels in ca. 6 min. op mddelmatig vuur gaar bakken. Vlees slechts eenmaal keren. Vuur laag draaien en op elke ... bekijk recept »
100 g oesterzwammen 100 g kastanjechampignons 100 g shiitake 40 g boter (bakboter) 1 teentje knoflook 1 krop sla (eikenblad) 1 krop ijsbergsla 4 cl olijfolie 1 cl sesamolie 2 cl balsamicoazijn,1/2 eetlepel mosterd 2 eetlepels pijnboompitten kiemen 1... bekijk recept »
400 g snijbonen 3 eetlepels citroensap 1 theelepel scherpe mosterd 3 eetlepels walnootolie 3 eetlepels olijfolie 50 g walnoten (in stukjes gebroken) 1 blikje citroenolijven (200 g) 1 zak gemengde ijsbergsla met frisee (200 g) In slakom dressin... bekijk recept »
1 zak tortilla's wrap 1 pakje gerookte zalm 1 krop ijsbergsla 1 kuipje boursin of roomkaas 1 bakje champion 1 grote ui 1 teentje knoflook beetje olijfoliezout en peper Uien bakken in olijfolie. Als hetmooi glanzig is dan champion en knoflook meebakke... bekijk recept »
2 voorgebakken gekruide naanbroodjes 1/2 eetlepel olie 1 uigesnipperd 1/2 -1 eetlepel milde Indiase currypasta of kerriepoeder 4 eetlepels zure room 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels korianderfijngehakt 1/4 krop ijsbergslain dunne reepjes 4 hardgekoo... bekijk recept »