1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer1 Braadip 200 gram blauweschimmelkaas(type blue d'arville) 4 eetlepels verse room 1/2 pakje diepgevroren gemengde tuinkruiden 2 teentjes knoflook 1,25 dl witte wijn zout en peper 1. Het vel van de panklare kip voorzichtig losmaken.2. De kaas met 2 ... bekijk recept »
250 g gerookte zalm 500 g aardappelpuree 125 g dorperwten 2 stuks lente-uitjes 1 el citroensap 6 el broodkruim 2 losgeklopte eieren 1/2 bosje plaate peterselie 1/2 bosje dille peper & zout frituurolie1. Meng de aardappelpuree met de zalm, doperwt... bekijk recept »
20 g Solo Vloeibaar Light 20 g Solo Light 8 wontonvelletjes 4 broccoliroosjes 1 prei 1 selder 2 jonge wortelen 4 bloemkoolroosjes 4 lente-uitjes 100 g verse doperwten 500 ml groentebouillon 4 eetlepels dragon 4 eetlepels bladpeterselie peper e... bekijk recept »
400 GR MACARONI 250 GR PEULTJES 250 GR DOPERWTEN vers of diepvries 4 plakken rauwe ham in reepjes 2,5 dl room 100 gr fontina in blokjes 5 gr gemalen parmezaan peper uit de molen en zout 1. verwarm de oven op 180°C. Maak de peultjes schoon, blanchee... bekijk recept »
2 stengels prei 1 stengel bleekselderij 1 krob sla 100 gram doperwten 1 blokje kippenbouillon met 1 liter water 4 sneden wit brood 1 eetlepel boter 3 eidooiers zout en peper 1. 1) Voeg de fijngesneden groenten evenals de erwtjes en wat peper en ... bekijk recept »
2 varkenshaasjes 2 lenteuitjes 6 plakjes bacon of ontbijtspek 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus 1 theelepel sambal badjak 2 teentjes knoflook 2 eetlepels abrikozenjam 3 eetlepels sherry 200 ml kookroom 1 rode peper 1. Snijd 2 varkenshaasjes in d... bekijk recept »
6 el Japanse sojasaus (kikkoman) 2 el sinaasappelsap 2 el sesamolie 4 rode-tonijnfilets, elk 150 gr olijfolie 250 gr kastanjechampignons 150 gr sojascheuten 150 gr doperwten (diepvries) solo, bakken en braden 2 el sesamzaadjes peper&zout uit de... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg 200 gr zalmfilet 2 dl melk 3 eieren 125 gr ricotta 100 gr ontdooide diepvrieserwten peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 180°.2. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een bakvorm van 23 cm diameter, prik er met een vork gaat... bekijk recept »
50 gr doperwten 1 el crème fraîche 5 blaadjes munt in flinterdunne reepjes 50 gr gerookte makreel1. Kook de erwten in een bodempje water met zout 2 minuten gaar.2. Giet het water af.3. Pureer de erwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een... bekijk recept »
2 uien (geraspt) 3 teentjes knoflook (geperst) 3 el olijfolie 3 el honing 2 el verse koriander 1 theel gemberpoeder 1 mespunt safraan peper en zout 1 hele maïskip, in stukken 1 el olijfolie 150 gr amandelen 300 ml kippenbouillon 2 stevige p... bekijk recept »