1000 recepten met champignons
Er zijn vele soorten champignons en het hele jaar door te koop. Champignons behoren tot de paddestoelen familie en bestaan voor 80% uit water, het belangrijk om ze voorzichtig te behandelen. Zijn het hele jaar door te koop in alle soorten en maten. Was de champignons bij voorkeur niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Kleine champignons heel, grotere doormidden of door vieren delen. + lees meer6 grote champignons 50 gm gesmolten boter 500 gm verse spinazie 2 eetlepel(s) boter 1 peper 1 zout 1 bosje verse bieslook 1 theelepel(s) bloem 100 ml visfond 50 ml witte wijn 1 schepje koksroom 1 eetlepel(s) verse groen pepers 1/2 geperst teentje kno... bekijk recept »
12 grote champignons citroensap zout olie 1 sjalotje 4 plakjes achterham peper verse peterselie Bereiding: Kook 10 champignons in een beetje water met het citroensap en zout tot ze mooi gaar zijn. Haal de steeltjes eruit en snijd deze fijn. Snij... bekijk recept »
500 g champignons 250 g spliterwten 2 preien 1/2 knolselderij 1,5 l kruidenbouillon (van tabletten) 2 eetl. fijngehakte peterselie 2 eetl. fijngehakte selderij 75 ml slagroom Voorbereiding: Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Was de s... bekijk recept »
500 gram in vieren gesneden champignons 4 fijngesneden sjalotten 4 eetlepels gehakte peterselie 1 eetlepel boter 1 eetlepel cognac 2 eetlepels bieslook 2 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 dl culinesse wat vers... bekijk recept »
2 bakjes champignons 3 fijngesneden sjalotjes 2 eetlepels roomboter 4 eetlepels zelfgemaakte knoflook-kruidenolie 400 gram beetgaar gekookte tagliatelle voor de knoflook-kruidenolie: 3 fijngesneden sjalotjes 10 zeer fijngesneden teentjes knoflook 1 ... bekijk recept »
150 gm verse champignons 1 small ui 2 theelepel(s) boter 1 witte wijn 200 gm kabeljauwfilet 1 citroensap 1 zout en peper 1 knäckebröd Snijd de champignons in plakjes, en stoof ze met de gehakte ui en een scheut witte wijn 10 minuten in de boter. Drup... bekijk recept »
1 ui 3 takjes selderij 1 blikje champignonschijfjes (nettogewicht ±; 100 g) 200 g kabeljauwfilet 1/2 kruidenbouillontablet 1 el margarine 1 el dille (diepvries) zout peper 1 zakje kaassaus 1 ei De vis wordt zachtjes gepocheerd in een kruidenbouillo... bekijk recept »
1 ui 3 takjes selderij 1 blikje champignonschijfjes (nettogewicht ±; 100 g) 200 g kabeljauwfilet 1/2 kruidenbouillontablet 1 el margarine 1 el dille (diepvries) zout peper 1 zakje kaassaus 1 ei De vis wordt zachtjes gepocheerd in een kruidenbouillo... bekijk recept »
6 grote champignons 50 gm gesmolten boter 500 gm verse spinazie 2 eetlepel(s) boter 1 peper 1 zout 1 bosje verse bieslook 1 theelepel(s) bloem 100 ml visfond 50 ml witte wijn 1 schepje koksroom 1 eetlepel(s) verse groen pepers 1/2 geperst teentje kno... bekijk recept »
1 handsinaasappel 200 gm lendebiefstuk, in kleine blokjes 1 zout 1 peper uit de molen 25 gm boter of margarine 150 gm kastanjechampignons, in vieren 2 sjalotjes, gehalveerd 1/2 eetlepel(s) provençaalse kruiden 1 takje tijm 2 gedroogde tomaten in olie... bekijk recept »