1000 recepten met champignons
Er zijn vele soorten champignons en het hele jaar door te koop. Champignons behoren tot de paddestoelen familie en bestaan voor 80% uit water, het belangrijk om ze voorzichtig te behandelen. Zijn het hele jaar door te koop in alle soorten en maten. Was de champignons bij voorkeur niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Kleine champignons heel, grotere doormidden of door vieren delen. + lees meer½ duopakje magere spekreepjes (a 250 g) 1 bakje champignons (400 g) 500 g tomaten 1 pot besciamella kaassaus (400 g) 1 pak lasagne (verdi (250 g)) 100 g gemalen oude kaas1. Oven op 200 °C voorverwarmen. In braadpan ... bekijk recept »
1 theelepel tijm 1 rode ui (fijngesnipperd) 2 eetlepels olijfolie 600 g biefstuk (in reepjes op kamertemperatuur) 100 g kastanjechampignons (in stukken (laat de kleintjes wel heel))1. Roer de tijm door de uisnippers. Bestrijk e... bekijk recept »
300 g fusilli 7½ g salie (bakje 15 g) 250 g kastanjechampignons 2 el olijfolie 150 g vegetarische spekreepjes 300 g gesneden prei 260 g funghi porcini pastasaus (pot)1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie 800 g kipdrumsticks 1 ui (fijngesnipperd) 250 g champignons (in plakjes) 500 ml kippenbouillon (van tablet) 1 kg aardappels 1 zakje boerensoepgroenten (350 g)1. In braadpan olie verhitten en drums... bekijk recept »
½ bol knoflook 1 ui 100 ml olijfolie 1 blik bruine bonen (a 400 g, uitgelekt) 1 el oregano 250 g kastanjechampignons 8 sneetjes meergranenbrood (met zonnebloempitten) 25 g waterkers1. Pel de knoflook. Verwarm de olijfolie... bekijk recept »
1 limoen 2 cm verse gember 500 g broccoli 250 g kastanjechampignons 3 bosuitjes 1 liter kraanwater 2 groentebouillontabletten 250 g kipfilet 125 g Chinese mie1. Boen de limoen schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd in pl... bekijk recept »
2 plakjes bladerdeeg 150 gr champignons ½ rode paprika 75 gr geraspte kaas 2 eieren Klontje boter 50 ml melk peper en zout ½ eetl basilicumVerwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg en snijd 1 plakje in 4 repen en plak deze aan de 4 z... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 250 g champignons 1 broccoli 1 el rode pesto 200 ml kookroom 100 g geraspte oude kaas Romige champignonsPel en snipper de ui.Pel en snijd de knoflook fijn.Verhit ... bekijk recept »
300 g penne (volkoren, pasta) 250 g salami (in reepjes) 2 x 250 g champignons (in partjes) 100 ml witte wijn 1 beker creme fraiche (125 ml) g rucola (sla, zak a 75 g)1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de ve... bekijk recept »
3 el olijfolie 1 teen knoflook (geperst) 2 bakjes kastanjechampignons ((a 250 g), in kwarten) 6 el droge witte wijn (flesje 0.25 liter) 3 el platte peterselie (fijngesneden) 1 stokbrood (champain) 100 g Grana Pada... bekijk recept »