358 recepten met cantharellen
20 gm ontbijtspek 200 gm cantharellen 1 peper en zout 1 peterselie 1 snee toast 1 eetlepel(s) geraspte kaas Snijd het spek klein en bak het uit. Maak de cantharellen schoon en snijd ze klein, laat ze 10 minuten stoven in het spek; doe er zout, peper ... bekijk recept »
4 hertenkalftournedos500 g cantharellen4 aardappelen2 sjalotten2 tenen knoflook2 kl gehakt peterselie400 ml wildfond1 borrelglaasje porto (rode)truffelolieolijfolieboternootmuskaatpeperzout1. Pel en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en ... bekijk recept »
400 g gerookte schelvis (in plakjes)100 g quinoa2 citroenen1 gekonfijte citroen1 lente-ui (in ringen)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de cantharellen schoon en halveer grote exemplaren. Verwarm de bladerdeegbakjes in de oven. ... bekijk recept »
800 g cantharellen150 g gekookte ham2 teentjes knoflook150 g geraspt kaas250 ml melk250 ml room2 eidooiers2 el boter2 el bloem2 el citroensap1 el tijm (blaadjes)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 2 el boter. Roer er ... bekijk recept »
400 g tagliatelle300 g cantharellen250 g kerstomaten1 rode chilipeper4 takjes tijm4 takjes bladpeterselie250 g kipfilet2 teentjes knoflook2 el olijfolie2 el boter150 ml droge, witte wijnpeperzout1. Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze eventu... bekijk recept »
600 g reerug zonder vlies (panklaar)400 g cantharellen300 g blauwe bessen1 sjalot (gesnipperd)1 teentje knoflook (geperst)150 ml rode wijn250 ml wildfond1 takje rozemarijn2 takjes tijm1 el bladpeterselie (gehakt)1 el boter4 el olijfoliemaïszetmeel (f... bekijk recept »
250 g diepvries erwt200 g cantharellen (of dooierzwammen)200 ml room150 ml melk500 ml kippenbouillon2 el boter1 sjalot1 knoflookteentjenootmuskaatuit de molen peperzout1. Laat de erwten ontdooien. Borstel de cantharellen schoon en snij ze kleine... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet (elk 150 g met vel)2 onbehandelde sinaasappels6 stronkjes witloof500 g cantharellen8 takjes tijm50 g boter750 ml olijfolie1. Schil de sinaasappelen. Verhit de olie met de schillen en de takjes tijm in een niet al te grote pan... bekijk recept »
8 savooikoolbladeren4 kalfslappen8 plakken ontbijtspek350 g cantharellen200 g gehakt1 el rozijnen1 el pijnboompitten1 el cognac150 ml gevogeltebouillon1 eidooier100 ml room120 g boter4 takjes dillepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng h... bekijk recept »
1 konijn (versneden)200 ml riesling (witte wijn)300 g cantharellen1 bundel zilveruien100 g gerookt spek (in blokjes)1 takje tijm (afgerist)0.5 kl zwarte peperbollen100 ml room2 el oliezout1. Schik de stukken konijn in een ondiepe schotel. Overgiet me... bekijk recept »