Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Toast met cantharellen

20 gm ontbijtspek 200 gm cantharellen 1 peper en zout 1 peterselie 1 snee toast 1 eetlepel(s) geraspte kaas Snijd het spek klein en bak het uit. Maak de cantharellen schoon en snijd ze klein, laat ze 10 minuten stoven in het spek; doe er zout, peper ... bekijk recept »

Hertenkalf met cantharellen en rösti

4 hertenkalftournedos500 g cantharellen4 aardappelen2 sjalotten2 tenen knoflook2 kl gehakt peterselie400 ml wildfond1 borrelglaasje porto (rode)truffelolieolijfolieboternootmuskaatpeperzout1. Pel en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en ... bekijk recept »

Bladerdeegbakjes met cantharellen

400 g gerookte schelvis (in plakjes)100 g quinoa2 citroenen1 gekonfijte citroen1 lente-ui (in ringen)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de cantharellen schoon en halveer grote exemplaren. Verwarm de bladerdeegbakjes in de oven. ... bekijk recept »

Ovenschotel met cantharellen en ham

800 g cantharellen150 g gekookte ham2 teentjes knoflook150 g geraspt kaas250 ml melk250 ml room2 eidooiers2 el boter2 el bloem2 el citroensap1 el tijm (blaadjes)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 2 el boter. Roer er ... bekijk recept »

Tagliatelle met cantharellen

400 g tagliatelle300 g cantharellen250 g kerstomaten1 rode chilipeper4 takjes tijm4 takjes bladpeterselie250 g kipfilet2 teentjes knoflook2 el olijfolie2 el boter150 ml droge, witte wijnpeperzout1. Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze eventu... bekijk recept »

Reerug met cantharellen en blauwe bessen

600 g reerug zonder vlies (panklaar)400 g cantharellen300 g blauwe bessen1 sjalot (gesnipperd)1 teentje knoflook (geperst)150 ml rode wijn250 ml wildfond1 takje rozemarijn2 takjes tijm1 el bladpeterselie (gehakt)1 el boter4 el olijfoliemaïszetmeel (f... bekijk recept »

Cappuccino van erwten en cantharellen

250 g diepvries erwt200 g cantharellen (of dooierzwammen)200 ml room150 ml melk500 ml kippenbouillon2 el boter1 sjalot1 knoflookteentjenootmuskaatuit de molen peperzout1. Laat de erwten ontdooien. Borstel de cantharellen schoon en snij ze kleine... bekijk recept »

Gekonfijte kabeljauw met cantharellen en witloof

4 stukken kabeljauwfilet (elk 150 g met vel)2 onbehandelde sinaasappels6 stronkjes witloof500 g cantharellen8 takjes tijm50 g boter750 ml olijfolie1. Schil de sinaasappelen. Verhit de olie met de schillen en de takjes tijm in een niet al te grote pan... bekijk recept »

Savooikool met cantharellen en gevulde kalfslapjes

8 savooikoolbladeren4 kalfslappen8 plakken ontbijtspek350 g cantharellen200 g gehakt1 el rozijnen1 el pijnboompitten1 el cognac150 ml gevogeltebouillon1 eidooier100 ml room120 g boter4 takjes dillepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng h... bekijk recept »

Konijn met riesling en cantharellen

1 konijn (versneden)200 ml riesling (witte wijn)300 g cantharellen1 bundel zilveruien100 g gerookt spek (in blokjes)1 takje tijm (afgerist)0.5 kl zwarte peperbollen100 ml room2 el oliezout1. Schik de stukken konijn in een ondiepe schotel. Overgiet me... bekijk recept »

Pagina 7 van 36