Recepten met broccoli

1000 recepten met broccoli

Broccoli

Broccoli Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meer

Broccolistampot op Italiaanse wijze

500 gram aardappel 1 stronk broccoli 2 stuk kipfilet 6 stuks zongedroogde tomaten 1 eetlepel Italiaanse kruiden 1 hand verse basilicum zout peper 1 klontje boter 1. Maak de broccoli schoon, snij de trosjes en kook de broccoli gaar (10min)2. En ... bekijk recept »

Pastaschotel met zalm

400 gram verse zalm 300 gram kleine pastavormpjes 300 gram broccoli 3 stuks bosuitjes 4 stuks tomaten 200 gram cottage cheese 2 takjes verse basilicum 90 gram geraspte kaas 1. Verwarm de oven voor op 200°C.2. Kook de pasta gaar in licht gezouten ... bekijk recept »

broccolimousse met gandaham

1/2 broccoli 1/2 liter groentebouillon 3 EL room peper en zout gandaham prikkertjes1. Verdeel 1/2 broccoli in roosjes en kook die in 1/2 L groentebouillon (los 1/2 groetebouillonblokje op in 1/2L kokend water) gedurende 10 minuten. Giet de broccoli... bekijk recept »

Broccolisoep

1 broccoli 4 EL tomatenpuree 1 lookteentje 1/2 liter water 1 ui 1 blokje boter 2 EL peterselie peper en zout 1. Versnij de broccoli in roosjes. Schil de ui, versnij hem in in kleine blokjes en laat ze zweten in wat boter.2. Verwarm het water en v... bekijk recept »

Broccolisoep

2 kg broccoli 1 handvol soepgroenten 1 ui 2,5 blokjes kippenbouillon 3 l water peper zout eventueel zout1. Geen snelkookpan gebruiken !2. Hak de ui fijn.3. Kuis de broccoli en doe ze in roosjes (of neem diepvries broccoli).4. Fruit de ui in boter ... bekijk recept »

Broccolisoep met gerookte paling

500 gr broccoli 1 aardappel 100 gr gerookte palingfilet 1 1/2 tablet kippenbouillon 125 ml slagroom 1 tl worcestershiresaus peper & zout1. Broccoli wassen en roosjes van stronk snijden.2. Roosjes in kleine roosjes verdelen. 3. Stronk dun schillen e... bekijk recept »

GEVULDE TOMATEN

400 GRAM KALFSGEHAKT 6 grote, stevige tomaten 1 broccoli 3 el versgesnipperde ui 250 ml boursin cuisine 3 pepers 1 teentje knoflook 5 el paneermeel 1 kl olijfolie 1 kl basilicum peper en zout 1. verdeel de broccoli in heel kleine roosjes. Pers ... bekijk recept »

BROCCOLISALADE MET TONIJN

1 KG BROCCOLI 4 STUKS EIEREN 1 BLIK TONIJN 6 STUKS ANSJOVISFILETS 1 STUK CITROEN 1/2 TEENTJE LOOK 6 EETL OLIJFOLIE PEPER EN ZOUT 1. WAS DE BROCCOLI EN SNIJ IN ROOSJES.KOOK BEETGAAR IN LICHT GEZOUTEN WATER EN LAAT UITLEKKEN.SNIPPER DE LOOK HEEL ... bekijk recept »

broccolizalf

1 broccoli 50 gr solo1. Reinig de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli in gezouten water gaar en giet af. Mix fijn in de blender en voeg 50 gr. solo toe Smaak af met peper en zout bekijk recept »

Pasta met chipolata

500 g penne350 g chipolataworsten3 rijpe tomaten300 g broccoli1 sjalot2 tenen knoflook4 takjes basilicum50 g pijnboompitten2 el olijfoliepeperzout1. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Hak de basilicumblaadje... bekijk recept »

Pagina 96 van 100