1000 recepten met broccoli
Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meer4 el olijfolie 1.2 kg bakaardappeltjes ½ el gedroogde tijm 47 g hazelnoten 1 el lemon pepper (specerijenmelange ) 295 g zalmfilet 600 g broccoliroosjes 2 el sladressing naturel1. Verhit 3/4 van de olie in een grote koekenpan e... bekijk recept »
750 g broccoli 2 schaaltjes tilapiafilet (vis, a ca. 225 g) 8 eetlepels olijfolie 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 zak rösti (diepvries, 600 g) 50 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)1. Oven voorverwarmen op 225 °C of... bekijk recept »
300 g farfalle 800 g broccoli 200 g roomkaas (pakje) 150 ml kraanwater 4 el pesto alla Genovese 200 g gerookte kipreepjes (duobakje) 65 g pijnboompitten (zakje)1. Kook de farfalle beetgaar volgens gebruiksaanwijzing. Maak d... bekijk recept »
600 g aardappels 2 hazenrugfilets (a 250 g) 100 g Schwarzwalder schinken (hamplakken) 1 pot cranberrycompote (350 g) 50 ml rode port 2 zakken stoomgroenten broccoli, peultjes, aspergetips (panklaar, a 250 g) 150 ml mel... bekijk recept »
100 g walnoten 100 g macadamianoten 50 g pijnboompitten 1 ansjovisfilet 50 g Parmezaanse kaas 75 ml olijfolie Notencrème Rooster de noten en de pijnboompitten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Maal samen met de a... bekijk recept »
600 g broccoli 300 g macaroni 125 g verse roomkaas met knoflook en kruiden 1 duopak hamreepjes (200 g)1. Broccoli in roosjes verdelen, stronk schillen en in stukjes snijden. Macaroni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Broccoliroosj... bekijk recept »
1 pot asperges (530 g) 1 sinaasappel 75 g roomboter 250 g broccoli 250 g fusilli (pasta) 1 pakje aspergesaus (40 g) 1 rasp1. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit. Smelt in een braadpan ? van de boter. Voeg... bekijk recept »
600 g broccoli 300 g macaroni grande 1 ui 2 el olijfolie 400 g tomatenblokjes (blik) 125 ml kookroom light 200 g hamreepjes (duopak) 150 g gemalen belegen kaas 301. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. ... bekijk recept »
1 pak aardappel roerbak idee Toscaans (57 g) 1 zak broccoliroosjes (300 g) 1 schaaltje kipfilet (ca. 350 g) 2 uien 3 eetlepels olijfolie 1 pak aardappelschijfjes (700 g)Roerbakmix (uit pak) met 100 ml koud water mengen en 3 min. laten wellen. Broccol... bekijk recept »
225 g diepvries reuzengarnalen 1 focaccia met rozemarijn & zeezout ½ citroen 10 g verse platte peterselie 30 g amandelschaafsel 3 el Bertolli olijfolie classico 1 el kraanwater 2 tenen knoflook 1 rode peper 400 g broccoliroosje... bekijk recept »