1000 recepten met broccoli
Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meer300 g panklare broccoliroosjes ½ pak mix voor pizzabodem (pak a 450 g) 4 eetlepels olijfolie extra vierge 1 bol mozzarella ((kaas), in plakken) 4 zongedroogde tomaten in olie (in reepjes) ½ eetlepel Italiaanse kruid... bekijk recept »
2 blikjes tonijnmoot naturel (in water (a 130 g)) 1 blikje maiskorrels ((150 g), uitgelekt) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringen) 2 tl paprikapoeder (pikant) 2 eieren (losgeklopt) 8 plakjes roomboterbladerdeeg (... bekijk recept »
600 g broccoli 2 tenen knoflook 2 sjalotten 55 g amandelschaafsel (bak à 55 g) 2 el olijfolie 125 ml lambrusco bianco1. Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotten in ringen. Kook de broccoli 4 mi... bekijk recept »
400 g broccoliroosjes 1 schaal tastytomtrostomaten 1 rode ui 1 gele paprika 3 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 2 tl vloeibare honing 50 g Pecorino Romano1. Kook de broccoli in 4 min. in water met zout beetgaar. Spoel af onder koud strom... bekijk recept »
750 g broccoli 500 g roodbaarsfilets 1 visbouillontablet 300 ml kraanwater 900 g aardappelschijfjes 275 ml tuinkruidensaus1. Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en snijd de steel in stukken. Snijd de roodbaars in 4 gelijke stukken e... bekijk recept »
400 g fusilli (pasta) 1 snufje zout 3 el olijfolie 1 teen knoflook 375 g wilde zalmfilet (diepvries) 300 g broccoli 400 g tomaten 200 g crème fraîche 50 g Parmezaanse kaas 1 el pijnboompitjes1. Kook de pasta in ruim water met zo... bekijk recept »
1 sjalot 2 el rodewijnazijn 6 el olijfolie extra vierge 70 g macadamianoten (bakje 150 g) 500 g broccoli1. Snipper de sjalot. Marineer de sjalot 5 min. in de wijnazijn. Klop de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Roer de noten... bekijk recept »
400 g grote schelpenpasta 1 broccoli 2 teentjes knoflook 0.5 rode peper 1 el pijnboompitten olijfolie 100 g peccorino romano 50 g Parmezaanse kaas Schelpenpasta met broccolipesto Kook de pasta volgens de bereidin... bekijk recept »
1 kilo aardappels (kruimig) 700 g broccoli 1 schaaltje kipfilet (ca. 300 g) 25 g boter of margarine 1 stukje kaas pikant (ca. 160 g) 150 ml melk1. Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koke... bekijk recept »
2 blikjes ansjovisfilets (a 46 g) 3 uien 1 pak aardappelschijfjes (700 g) 1 flesje kookroom (light, 250 ml) 2 eieren 3 theelepels knoflook (tube a 75 g) ½ potje bieslook (diepvries, a 50 g) 500 g broccoli ... bekijk recept »