1000 recepten met broccoli
Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meer400 g gepelde tomaten (uit blik) 15 g basilicum 300 g volkoren penne 600 g broccoli 2 el olijfolie 4 vissticks met spinazie (diepvries) 50 geraspte jonge kaas1. Neem de tomaten uit het blik en snijd ze fijn. Doe samen met het sa... bekijk recept »
1 ui 2 tenen knoflook 1 cm verse gember (zakje 150 g) 500 g broccoli 250 g tomaten 250 g surimisticks 250 g mihoen 1 limoen (schoongeboend) 3 el olijfolie 3 el oestersaus1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de... bekijk recept »
250 g penne 300 g broccoli 250 g cherrytomaten 10 zwarte olijven zonder pit 250 g tonijnpaté 6 el mayonaise 2 el citroensap 2 el kappertjes1. Kook de penne in ca. 12 min. beetgaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stele... bekijk recept »
300 g snelkook zilvervliesrijst 4 haaskarbonades 2 eetlepels kerriepoeder 50 g boter 1 ui 1 appel (bijvoorbeeld Elstar) 750 g broccoli 1 pot finesse voor verrijken (250 ml)1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Karbonades ... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 3 eetlepels olijfolie 300 g risottorijst (pak a 400 g) 1 visbouillontablet 2 x 350 g broccoli 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g)1. Ui en knoflook pellen en snip... bekijk recept »
1 dl bier 1 ei 60 g bloem 1 dl mayonaise 15 g rucola (sla) 1 theelepel citroensap 1 stronk broccoli (ca. 400 g) olie om te frituren 1. Frituurpan verhitten tot 180 °C. Intussen bier, ei, bloem en snufje zout tot glad beslag roere... bekijk recept »
1 zakje kruidenmix gehakt (40 g) 500 g rundergehakt (extra mager) 1 ei 300 g zilvervliesrijst (snelkook) 1 ui 500 g broccoli 2 eetlepels margarine 1 pakje sugo pastasaus pikant (370 g)1. Kruidenmix, gehakt en ei meng... bekijk recept »
300 g zilvervliesrijst 3 eetlepels zonnebloemolie 2 cm verse gemberwortel (fijngehakt) 100 ml lichte sojasaus 2 eetlepels donkere basterdsuiker 1 theelepel kaneel 6 eetlepels droge sherry 400 g kipfilet 600 g broccoli (in kl... bekijk recept »
75 g hazelnoten 600 g broccoli 1 1/2 pak gnocchi di patate (a 500 g) 75 g verse roomkaas (met kruiden ( pakje a 125 g))1. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan op matig vuur lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Broccol... bekijk recept »
1 pak tarly (voorgekookte tarwe, 250 g) 800 g broccoli 2 teentjes knoflook 1 rode peper 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (50 g) 1 blikje tonijn op olie 2 eetlepels citroensap1. Tarly volgens gebruiksaanwijzing koken. Broccol... bekijk recept »