1000 recepten met broccoli
Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meer300 g kipfilet (in blokjes) 4 el olijfolie 400 g broccoli (in roosjes) 300 g bloem 4 maiseieren (doosje 6 stuks) 500 ml halfvolle melk 1 blikje maiskorrels ((198 g), uitgelekt) 1 bekertje crème fraîche (light (1... bekijk recept »
4 el olijfolie 4 ribkarbonades (2 schalen a 2 stuks) 1 pak miehoen (250 g) 600 g broccoli (in roosjes) 100 g runderrookvlees (in reepjes) 3 el ketjap manis 1 pot atjar tjampoer (Indonesisch tafelzuur, 350 g) 2 u... bekijk recept »
1 citroen 1 teen knoflook 4 el bieslook (bakje) 2 el platte peterselie (bakje) 100 g boter 600 g broccoli1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook. Snijd de bieslook en de... bekijk recept »
4 varkensfiletlapjes versgemalen zwarte peper ½ citroen 7 eetlepels olijfolie 1 rode ui 1 zakje krielaardappeltjes in de schil (500 g) 300 g broccoli ½ zakje stoneleeks (a 8 stuks) 1 zak veldsla (75 g)1. Varke... bekijk recept »
300 g mezzi rigatoni 500 g broccoli 1 rode peper 2 tenen knoflook 100 g Pecorino Romano 3 el olijfolie 4 ansjovisfilets in olie (stuks, potje à 80 g)1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertusse... bekijk recept »
1 rode ui (in flinterdunne ringen) 4 zeewolffilets 75 g Parmaham (in plakjes) 1/2 potje tapenade van zongedroogde tomaten (a 140 g) 3 eetlepels olijfolie 300 g broccoli (in zeer kleine roosjes)1. Leg de rode uiringen in ... bekijk recept »
750 g broccoli 500 g schelpjespasta 2 teentjes knoflook (geperst) 1 rode peper (fijngesneden) 6 eetlepels olijfolie 3 tomaten (in plakjes) 200 g Hollandse geitenkaas (geraspt)1. Broccoli in kleine roosjes verdelen, str... bekijk recept »
1 pak biologische quinoa 300 g broccoli 3 el olijfolie extra vierge 2 el citroensap 370 g Princes tonijnstukken in zonnebloemolie (blikje à 185 g) 250 g cherrytomaatjes (bakje) 1 rode ui 20 g bladpeterselie 1 snufje zout1. Bereid de qu... bekijk recept »
300 g penne (pasta) 1 ui 600 g broccoli 2 eetlepels olijfolie (knoflook-chilipeper (fles a 250 ml)) 2 schaaltjes Quorn-stukjes (vegetarische vleesvervanger a 175 g) 1 potje tomatensaus (met mascarpone (185 g)) ½ z... bekijk recept »
2 schaaltjes aardappelpuree (a 550 g) 1 stuk roombrie (200 g) 2 schaaltjes zeewolffilet (a ca. 250 g) 4 eetlepels bloem 25 g boter 2 zakken stoomgroenten (bijv. broccoli, peultjes en asperges (panklaar, a 250 g))1. Oven ... bekijk recept »