1000 recepten met broccoli
Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meer190 g gemarineerde artisjokharten 400 g Italiaanse champignonroerbakmix 150 g boeren rauwe ham 500 g verse groentepasta broccoli & erwten 125 g verse groene pesto1. Laat de artisjokharten uitlekken en vang de olie op. Verwarm 2 el van de opge... bekijk recept »
1 grote broccoli (ca. 600 g) 400 g tagliatelle (groene en witte, zak a 500 g) 1 zakje pijnboompitten (65 g) 3 bakjes minibolletjes mozzarella (kaas, a 125 g) 1 pot gedroogde tomaten (320 ml) 1 zak rucola (sla, ... bekijk recept »
tabasco 600 g cocktailtomaten 400 g broccoli 1 limoen 50 g rode ui 2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes 2 eetlepels olijfolie peper en zout1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snij de steeltjes en de stronk in kleine blokjes. Stoom alles ga... bekijk recept »
500 g verse ravioli quattro formagi 600 g broccoli in kleine roosjes 6 el olijfolie 1 sjalot fijngesnipperd 2 teentjes knoflook in dunne plakjes 1 citroen 250 g pittige blauwaderkaasKook de ravioli in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de... bekijk recept »
300 g noedels rijstolie 100 g bloem 2 tl 5 spices poeder 4 kabeljauwfilets à 100 g NoedelsGaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.Aziatisch visje Meng in een kom de bloem met de Chinees 5 kruidenpoeder.Dep de... bekijk recept »
600 g broccoli 1 gele paprika 250 g tomaten 25 g boter 2 schaaltjes Catalaanse braadworstjes (a 6 stuks) 2 zakjes aardappelpuree met bieslook en crème fraîche (pak a 3 zakjes)1. Broccoli in roosjes verdelen, stronk schillen en in ... bekijk recept »
500 g broccolistronken 250 kerstomaten 6 eetlepels olijfolie 3 eetlepels wijnazijn 50 g pijnboompitten peper en zout 500 g verse tortellini een flinke handvol basilicumblaadjes pancetta1. Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in... bekijk recept »
1½ zak aardappelpartjes met schil (diepvries, a 450 g) 1 ui 1 doosje kastanjechampignons (250 g) 800 g broccoli 4 biefstukken 50 g boter 100 ml rode wijn 100 ml kookroom1. Oven op 220 °C voorverwarmen en aardappelpartjes ... bekijk recept »
400 g tagliatelle all’uovo Delhaize 400 g broccoli 1 bussel bladpeterselie 75 g geroosterde pijnboompitten 75 g manchego (nettogewicht, zonder korst) 1 teentje teentje knoflook (facultatief) 15 cl olijfolie peper en zout1. Snij de bloemhoofdjes van d... bekijk recept »
4 tonijnsteaks (diepvries, pak a 2 stuks) 2 bakken krieltjes (met zomerdressing, a 450 g) 300 g broccoli 300 g panklare worteltjes 1 gele paprika 3 eetlepels olie1. Tonijn volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Krieltjes volgens ge... bekijk recept »