1000 recepten met bosui
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer3 theelepels kruidenbouillonpoeder 1 sjalot 1 eetlepel olie 2 theelepels Indiase currypasta (mild of hot) 1 grote rijpe mango 2 bosuitjes 2 eetlepels ongezouten cashewnoten peper zout limoen of citroensap Breng de soep pittig op smaak met peper zout... bekijk recept »
1 pak Unox Soup-It! Room (basissoep a 1 liter)3 bosuitjes100g rivierkreeftjes125g verse roomkaa met bieslook3 el witte vermouth Soep verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Bosuitjes schoonmaken, in ringetjes snijden en wassen. Rivierkreeftjes, roomkaa... bekijk recept »
? 400 g Varkensvleesreepjes ? 2 uien ? 1 teentje knoflook ? 3 cm gemberwortel ? 400 g peultjes ? 250 g champignons ? 1 limoen ? 2 bosuitjes ? 3 eetlepels olie (om te wokken) ? ? bouillonblokje (rundvlees) ? 1 eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus) ? 1? ee... bekijk recept »
2 Avocado's,1 teentje knoflook2eetl citroensap2dl schenkbare creme fraiche,2 lente/bosuitjes,1eetl olijfolie,1/2dl witte wijn,5dl kippenbouillon,peper zout,1 eetl gehakte koriander(vers of diepvries)2 gerookte forelfilets. Verhit de olie en fruit hie... bekijk recept »
3 sneetjes bruinbrood 25 gr Mon Chou 1 eetlepel fijngehakte walnoten 1 plak blauwgeaderde kaas3 mm dik 1 eetlepel bosuiragfijngesneden 1 satepen met twee druiven Bedek de sandwich met een beboterd sneetje bruinbrood zonder korst. Snijd de sandwich sc... bekijk recept »
Voor de vulling: 200 gr mager buikspek 1 tl sesamolie 5 tl zout en 5 tl peper 1 tl sherry 1 tl fijngesneden uien 1 tl fijngesneden bosui 1 el fijngesneden chinese kool Voor het deeg: 1 kop bloem 5 el lauwwarm water 1/2 tl zout Voor de dipsaus: 1/2 ko... bekijk recept »
300 g grote gepelde garnalen (diepvries) - stukje verse gemberwortel van circa 4 cm - 1 rood Spaans pepertje - 2 teentjes knoflook - 2 limoentjes - 1,5 theel. korianderpoeder - 1/2 theel. vijfkruidenpoeder - scheutje gembersiroop - 3 bosuitjes - 3 e... bekijk recept »
2 koppen langkorrelige rijst5 el olijfoliezout en versgemalen peper3 el vers citroensap1 tl geraspte citroenschil1 tl granaatappelzaadjes3 el fijngehakte bladpeterselie4 bosuitjesfijngehakt1/2 kop gepelde pistachenoten Bereidingswijze Bak de rijst in... bekijk recept »
1 dubbelverpakking hamreepjes (ca. 200 g) 3 bosuitjes 4 eetlepels pinda olie 1 komkommer 1 zakje wok express zoetzuur (roerbaksaus150 g) 2 pakjes zachte noodles (a 300 g) In de wok olie goed heet de olie verhitten. Bak de bosui kort aan, tot deze beg... bekijk recept »
1,5 liter kippenbouillon.(van tablet). 9 gelijkvormige dunne preien. 100 gr. boter. 3 bosuitjesin ringetjes. In een ruime pan boter smelten. Prei toevoegen en 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur zachtjes smoren. Laatste min. bosui aan de pre... bekijk recept »