1000 recepten met bosui
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer3 takjes platte peterselie (fijngehakt) ½ tl wasabipasta 75 g roomboter (op kamertemperatuur) tonijnsteaks (300 g) 2 el ketjap 3 el olijfolie 4 bosuitjes ((zakje a 3 stuks), gehalveerd)1. Roer de peterselie, de wa... bekijk recept »
500 g verse zalmfilets 6 el teriyakisaus 6 el zonnebloemolie 2 limoenen ½ spitskool 1 komkommer 1 venkelknol 3 bosuien 80 g ongezouten cashewnoten 2 el vissaus 2 el Japanse sojasaus1. Spoel de zalm af met koud water en dep dr... bekijk recept »
2 el sesamzaad (bakje 100 g) 1 zak Chinese (eiermie (250 g)) 4 el zonnebloemolie 1 schaal runderreepjes (350 g) 1 zak oosterse wokgroenten (750 g, diepvries) 3 el sojasaus (flesje 250 ml)1. Rooster het sesamzaad 3 m... bekijk recept »
6 eetlepels Japanse sojasaus 3 eetlepels droge sherry 6 eetlepels sake (slijter) 2 theelepels fijne suiker 600 g kipfilet 4 bosuitjes 1 groene paprika 1 citroen (versgemalen) peper scherpe mosterd1. In pan sojasaus, sherry, sak... bekijk recept »
1 schaal biefstuk ((ca. 325 g), op kamertemperatuur) 75 ml woksaus (flesje 200 ml) 1 pakje eiernoedels (250 g) 4 el zonnebloemolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 zakken Chinese roerbakmix (a 400 g, koelvers) 2 e... bekijk recept »
400 g peultjes 2 bosuitjes 100 g feta 1 el extra vierge olijfolie> 1. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Maak de peultjes schoon en kook ze 3 min. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd onder... bekijk recept »
300 g Gelderse worst 3 bosuitjes 6 eetlepels (zonnebloem)olie 1 zak minikrieltjes (gekruid, 725 g) 2 zakken Hollandse roerbakmix (a 400 g)1. Worst in blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In grote koekenpan... bekijk recept »
200 g peultjes 250 g mienestjes 2 el olie 350 g varkensreepjes 1 teen knoflook (fijngehakt) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringen gesneden) 1 rode peper (zonder zaadjes en fijngehakt) 1 tl vijfkruidenpoeder 4 el sojasaus ... bekijk recept »
500 g kipfilet à la minute 2 tl Mexicaanse seasoningsmix (zakje) 3 el olijfolie 2 avocado's 3 bosuien 125 ml zure room (bekertje) 150 g rucolaslamelange (zak) 8 tortillawraps (pak)1. Verwarm de oven voor op 75 °C. Sn... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken) 2 struiken paksoi 75 g ongezouten cashewnoten (grof gehakt) 1/2 theelepel paprikapoeder (mild) 125 ml soya cuisine (pakje 250 ml) 100 g jong belegen kaas ((biologis... bekijk recept »