1000 recepten met bosui
 De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer5 cm gember 2 tenen knoflook 6 el hoisinsaus 320 g kipfilethaasjes 1 prei 400 g Thaise roerbakmix 250 g mihoen 1 bosje bosui ½ krop ijsbergsla1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 2. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn... bekijk recept »
1 potje zongerijpte taggia olijven (180 g) 1 sinaasappel 1 teen knoflook (geperst) 2 tl vloeibare honing 1 tl mosterd (fijn) 1 bosui ((zakje 3 stuks), in ringetjes) 1 dikke plak schouderham ((160 g), in blokjes)1.... bekijk recept »
1 rode paprika ½ zakje bosui (3 stuks) 2 el zonnebloemolie 1 zakje peen julienne (150 g) 4 el rijstazijn (flesje 150 ml) 1 schaal taugé (250 g)1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in d... bekijk recept »
500 g kipkluifjes 317 g Marokkaanse couscous (pakket) 3 el amandelschaafsel 1 citroen 3 el olijfolie 40 g platte peterselie (bakje à 20 g) 3 bosuien1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kipkluifjes op het bakpapier en wrijf ... bekijk recept »
200 g eiermie 1 tl sesamolie 1 broccoli 400 g zalmfilet 1 rode peper rijstolie 1 limoen 1 el vissaus 1 bosje bosui 1 komkommer 1 rode paprika 1 gele paprika 250 g cherrytomaten 50&nbs... bekijk recept »
2 x 2 stuks varkensfiletlapjes (a ca. 125 g) 2 plakjes Coburger rauwe ham ½ pakje roquefort ((Franse blauwaderkaas, a 125 g), verkruimeld) 2 plakjes achterham 2 plakjes jong belegen kaas 3 el bloem 30 g boter 1 zakje bosu... bekijk recept »
1 bak mosselen ((2 kg), schoongemaakt) 100 ml witte wijn 1 citroen (schoongeboend) 1 zakje bosui ((3 stuks), in stukjes) 1 beker slagroom (125 ml) 1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden)1. Zet een grote (mo... bekijk recept »
2 blikjes Princes tonijnstukken in zonnebloemolie (à 130 g) 2 schalen CêlaVíta pofaardappelen met yoghurt-knoflooksaus (à 450 g) 1 bos bosuitjes 3 el olijfolie 400 g Mexico groentemelange (diepvries) 0,2 ijsbergsla 1 ... bekijk recept »
275 g quinoa 2 el zonnebloemolie 150 g ongerookt ontbijtspek in reepjes 1 ui gesnipperd 3 tenen knoflook gesnipperd 1 tl komijnzaad gemalen 1 prei in ringen 400 g Chinese roerbakgroenten 1 bosui in ringetjesKook de quinoa volgens de aanwijzingen. Ve... bekijk recept »
0.25 witte kool 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 2 el honing 50 ml witte wijnazijn 8 takjes tijm 100 ml olijfolie ’s Middags voorbereidenWitte kool marinerenSchaaf de kool over de lange kant op een rauwkostschaaf o... bekijk recept »