1000 recepten met bosui
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer250 g basmatirijst 120 ml rijstazijn 300 g zalmfilet ½ rode peper 2 el sojasaus 1 el sesamolie 1 komkommer 200 g bospeen 3 bosuitjes 2 eetrijpe avocado's 2 tl zwart sesamzaad1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verp... bekijk recept »
300 g Varkenshaas 200 ml troebele appelsap 2 el witte wijnazijn 2 appels, Jonagold 2 rode uien olijfolie om in te bakken Week de satéprikkers in een glas water.Marinade Snijd de varkenshaas in blokjes.Meng de varkenshaas, ... bekijk recept »
300 g risottorijst 300 g kipfilet 100 ml wok essentials teriyaki 3 bosuitjes 2 el olie 1 ui 650 g Chinese kool1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes en schep om met 3 el teriyakisaus (voor ... bekijk recept »
3 el olijfolie 1 minigehaktcordonbleu (gourmetassortiment, schaal 210 g, 6 stuks) 3 tros-cherrytomaatjes (schaal 200 g) 1 el gesneden sjalot-bosui (gourmetassortiment, bakje 100 g) of bosui 1 el bieslook (bakje 20 g)1. Verhit een beetje olijfolie... bekijk recept »
4 tongfilets 2 eetlepels limoensap 4 eetlepels sojasaus 1 grote winterpeen 2 zakjes bosuitjes (a 3 stuks) 2 eetlepels verse peterselie (plat (schaaltje a 20 g), fijngesneden)1. Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze dro... bekijk recept »
1 rode peper 2 bosuitjes (zakje a 3 stuks) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngesneden) 100 ml zonnebloemolie 40 ml rode-wijnazijn 2 theelepels gedroogde oregano 1/2 rode paprika 1 toma... bekijk recept »
250 g Wijko satésaus kant-en-klaar 2 el zonnebloemolie 8 kipsatéspiesen 8 witte petit pains 100 g gesneden ijsbergsla 1 rode paprika 125 g taugé 1 bosui1. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking... bekijk recept »
350 g gnocchini 3 bosuitjes 2 blikken extra fancy crab (a 170 g) 125 ml crème fraîche 3 vleestomaten 1 zak frisée (sla, gemengd, a 200 g) ½ bakje pestodressing (italiaans, a 100 g)1. Kook de pasta volgens de aanwijzing... bekijk recept »
2 bosuitjes (zakje 3 stuks) 3 bolletjes gember 1 el gembersiroop 2 el arachideolie 2 tl wittewijnazijn 1 el sojasaus tabasco (rodepepersaus, flesje 57 ml) 2 pakjes carpaccio (vleeswaren, a ca. 100 g) 2 grote plakken kro... bekijk recept »
1 kg aardappel (Pommes Primeur) 4 el olijfolie extra vierge 2 el wittewijnazijn 2 tl fijne mosterd 3 radijsjes 1 zakje bosui 1 bakje tuinkers1. Snijd de aardappelen in plakken van 1/2 cm en kook ze in ca. 12 min. gaar. Klop een dress... bekijk recept »