1000 recepten met bosui
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer500 g scharrelkipfilet 1 gele paprika 1 bosje bosuien 2 el kruidenolie 1 el paprikapoeder 1 snufje zout 1 snufje peper 4 el peterselie 4 spiesen 1 barbecue1. Steek de barbecue aan. 2. Schep de kip met de paprika, de bosui, de kruidenolie en ... bekijk recept »
250 g witte asperges 1 snufje zout 1 snufje suiker 75 g spinazie 125 g pruim-trostomaten 25 g bosui 50 g ongezouten cashewnoten 100 g serranoham 2 takjes basilicum 8 el French dressing1. Snijd het onderste stugge stukje (ca. 3 cm) van de asp... bekijk recept »
1 blik kidneybonen (400 g) 2 sinaasappels 1 teen knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 zakje bosuitjes (3 stuks)1. Spoel 1 blik kidneybonen (400 g) af in een vergiet. Snijd van 2 sinaasappels de onder- en bovenkant, zet ze rechtop op een... bekijk recept »
225 g bloem ½ tl zout ¼ tl bakpoeder 35 g spinazie (diepvries, ontdooid) 75 ml heet water 60 ml zonnebloemolie 400 g kikkererwten 1 el picadillo 90 ml arachideolie 1 eetrijpe avocado 1 groene peper 3 bosuitjes 1... bekijk recept »
1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) 1 schaal Premium biefstuk ((a 2 stuks), op kamertemperatuur) 2 el zonnebloemolie 2 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 2 el Thaise vissaus (flesje 250 ml) 1 el donkere basterds... bekijk recept »
8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pakje a 450 g) 3 bosuitjes 8 plakjes cheddar (kaas) 2 verse zalmfilets (a 250 g) 1 ei 1½ eetlepel zoutvlokken (flakes, pakje a 200 g) 750 g (roma)tomaten 6 eetlepels... bekijk recept »
400 g wilde en witte rijst 1 limoen 2 el zoete chilisaus 2 el sesamolie 295 g gegrilde paprika's (potje) 3 bosuitjes 100 g gedroogde abrikozen 15 g koriander 1 el sesamzaad1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking... bekijk recept »
1.2 kg kruimige aardappelen 4 el olijfolie (AH) 200 ml rundvleesbouillon (van tablet, AH) 2 rode uien (in stukken) 1 zakje bosui ((3 stuks), in stukken van 4 cm) 1 teen knoflook (geperst) 2 tl zwarte peper (m... bekijk recept »
500 g reuzegarnalen (diepvries) 250 g mihoen 4 el ongezouten pinda's 2 rode pepers 3 el Thaise vissaus 4 el tamarindepasta 5 el rietsuiker 4 el olie (zonnebloem of arachide) 2 tenen knoflook 1 sjalot 125 g taugé 3 bosu... bekijk recept »
125 g sushirijst 150 ml kraanwater 1½ el rijstazijn 1 tl suiker 1 mespunt zeezout 2 norivellen 1 el geroosterde sesamzaadjes 2 tl wasabipasta 1 bosuitje 1 el gerookte kipfiletreepjes 2 el Japanse sojasaus1. Spoel de rijst af ... bekijk recept »