325 recepten met boerenkool
De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer3 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (in plakjes) 1 tl chilipoeder 300 g panklare boerenkool 200 g couscous 50 g rozijnen 600 ml kruidenbouillon (van tablet)1. In wok olie verhitten en ui en knoflook fru... bekijk recept »
300 g boerenkool (pak 450 g, diepvries) 250 g gerookte spekblokjes 2 sjalotten 3 eieren 600 ml melk 400 g meergranen pannenkoekenmix 3 el zonnebloemolie1. Kook de boerenkool op laag vuur in weinig water in 10 min. gaar. Verhit een ko... bekijk recept »
1 ui 2 zoete puntpaprika's (zak 2 stuks) 2 el olijfolie 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl paprikapoeder 4 rundvleesbouillontabletten 300 g boerenkool 2 liter kraanwater 150 g gerookte achterham 400 g cannellinibonen (blik... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kg aardappels (kruimig) 600 g boerenkool (panklare) zout 2 rookworsten (` 250 g) 25 g boter of margarine 1 eetlepel azijn versgemalen peperAardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Boerenkool in grote pan doen en aardappel... bekijk recept »
1 kg aardappels (kruimig)600 g boerenkool (panklare)zout2 rookworsten (a 250 g)25 g boter of margarine1 eetlepel azijnversgemalen peper 1. Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Boerenkool in grote pan doen en aardappels erop leggen. Ca. ... bekijk recept »
1 kg aardappels (kruimig) 600 gm panklare boerenkool 1 zout 2 rookworsten (à 250 g) 25 gm boter of margarine 1 eetlepel azijn 1 (versgemalen) peper Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Boerenkool in grote pan doen en aardappels erop leg... bekijk recept »
4 porties frites 600 gram gesneden boerenkool (niet uit pot of diepvries) 100 gram gehakt 1 gesnipperde ui 1 eetlepel olie 150 gram geraspte komijnenkaas 1 bakje magere kwark (ongeveer 200 gram) peper en zout Kook de boerenkool een minuut of 5... bekijk recept »
1250 GRAM AARDAPPELEN 500 GRAM GESNEDEN BOERENKOOL REEPJES ONTBIJT SPEK PEPERZOUTNOOTMUSKAAT SOEZENBESLAG 350 GRAM WATER 200 GRAM BOTER 200 GRAM GEZEEFDE BLOEM 6 EIEREN Hulpmiddelen MENG MACHINNE PUREE STAMPER Hulpmiddelen - MENG MACHINNE PUREE STAM... bekijk recept »
1 pak Iglo boerenkool # 2 eetlpl olijfolie # 1 ui # 3 eetlpl zure room # 2 theelpl provencaalse kruiden # zout,peper # 200gr gekookte worstin blokjes # 1 zakje voorgekookte aardappelblokjes450gr # 100gr pizzakaas. Verhit 1 eetlpl oliein een pan enfru... bekijk recept »
1 kg aardappels (kruimig) 600 g boerenkool (panklare) zout 2 rookworsten (` 250 25 g boter of margarine 1 eetlepel azijn versgemalen peper materialen aardappelstamper Bereiden1. Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Boerenkool in gro... bekijk recept »