1000 recepten met bieslook
De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer500 gr aspergepunten 1 tl zout 1 krop krulandijvie 1 krop radicchio (rode sla) 4 eieren 3 dl frambozenvinaigrette Bieslook Voor de vinaigrettesaus 3 el olie 1 el frambozenazijn 1/2 tl mosterd Witte peper uit de molen Zout Begin met het s... bekijk recept »
500 gr uien 1 l water 100 gr oude kaas 1/5 stokbrood 20 gr boter 50 gr tomatenpuree Zout Peper Peterselie Bieslook Maak de uien schoon en snijd ze in ringen Zet een koekenpan met daarin boter op en fruit de uienringen licht aan Voeg de tomatenpuree ... bekijk recept »
1 grote tomaat 1 rijpe avocado Sap van 1 limoen 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 koffielepel sherryazijn Beetje kristalsuiker Zout 2 el olijfolie 200 gr tonijn in olijfolie (150 gr uitgelekt) Bieslook 10 eieren 1 dl volle melk Tabasco Boter Pel en on... bekijk recept »
250 gr gezouten cashewnoten 2 st volkoren beschuiten 2 el curry ketchup 1 el gemberjam 3 tl kerriepoeder 2 el verse bieslook 3 el olie 1 appel Maal de cashewnoten in de keukenmachine of in de rauwkostmolen fijn Verkruimel de beschuiten erboven Meng ... bekijk recept »
400 g gehakte biefstuk(jes) 1 ui Zout Peper uit de molen 1 eetlepel paprikapoeder 4 eetlepels peterselie 2 eetlepels bieslook 1 ei 2 eetlepels bloem Olie 4 plakjes bacon 1 grote ui 4 vloerkadetjes 4 blaadjes krulsla 1 vleestomaat Salsa-ketchup Zaanse... bekijk recept »
15 gekookte eieren bosje bieslook 400 g roomboter, op kamertemperatuur peper en zout 15 zwarte olijven 1. Kook de eieren 8 minuten en laat schrikken in koud water. Snijd de eieren overdwars door de helft. Haal de dooier eruit en doe deze in een kom2.... bekijk recept »
4 eieren3 el bieslook (ringetjes)1 bakje tuinkers1 el yoghurt1 el mayonaise2 kl mosterd (grove)snede ciabatta (of zuurdesembrood)peperzout1. Kook de eieren 8 minuten. Spoel ze met koud stromend water. Laat afkoelen. 2. Pel de eieren en prak ze met ee... bekijk recept »
4 nieuwe aardappelen170 g jonge spinazie1 bosje radijzen1 bosje bieslook1 el witte wijnazijn2 el olijfolie1 sjalotzoutpeper1. Kook de aardappelen in de schil in licht gezouten water. Laat afkoelen. 2. Maak de radijzen schoon. Snij ze in plakjes. Spoe... bekijk recept »
1 courgette100 g rauwe ham100 g sushirijst (gekookt)50 g mascarpone1 bosje bieslookversgemalen peper1. Meng de mascarpone met de risotto. 2. Spoel de courgette en snij in flinterdunne linten (dat lukt het beste met een dunschiller of mandoline). 3. S... bekijk recept »
750 g krielaardappelen4 el witte wijnazijn2 el Dijonmosterd4 el olijfolie2 sjalotten (fijngehakt)4 lente-uien (fijngehakt)2 el bladpeterselie (fijngehakt)1 el bieslook (fijngehakt)1 kl dille (fijngehakt)peperzoutdille1. Kook de ongeschilde aardappele... bekijk recept »