1000 recepten met bieslook
De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer2 broodjes van de vorige dag (wit.1 kleine ui. 1/2 bosje peterselie. 100 gr. doorregen spek zonder zwoerd. 1 ei. ca. 6 eetlepels melk. 1 eetlepel bloem. ca. 1 eetlepel zachte boter. 1 theelepel gedroogdefijngewreven marjolein. zout. 1 liter runderbo... bekijk recept »
2 1/2 kg rijpe trostomaten 4 gedroogde tomaten op olie 1 dl olijfolie 2 el angustura 1 1/2 tl rietsuiker 3 teentjes knoflook 2 takjes tijm zout peper 8 kleine voorgebakken broodjes 1 1/2 dl slagroom 2 el fijngeknipte bieslook 16 bieslooksprieten Verw... bekijk recept »
1 kleine krulsla 1 galia meloen 4 sneetjes gedroogde ham 200gr garnalen 2dl muskaatwijn 2 soeplepels room 1 soeplepel gehakte bieslook sap van een 1/2 citroen peper en zout Snij de melone in twee en haal de pitten eruit. Snij de ene helft in 4 stukke... bekijk recept »
12 stuks dikke Jakobsvruchten(zonder koraal) 40 gram hazelnootschilfers 4 soeplepel notenolie 1 eikenbladsla 1 soeplepel Xeresazijn 10 takjes bieslook voor de versiering peper en zout Voorbereiding De dag voordien: Meng de azijn met de notenolie en p... bekijk recept »
400 gr courgettes 0.75 l kruidenbouillon 10 blaadjes basilicum zout en peper 4 el slagroom 2 el fijngesnipperde bieslook. Bereidingswijze Verhit de kruidenbouillon en een soeppan en voeg de courgette plakken en basilicum toe. Kook de courgette in ca ... bekijk recept »
1 kleine krulsla1 Galia-meloen4 sneetjes gedroogde ham200 g garnalen2 dl muskaatwijn2 soeplepels room1 soeplepel gehakte bieslooksap van 1/2 citroenpeper en zout Snijd de meloen in twee en haal de pitten eruit. Snijd de ene helft in 4 stukken en leg ... bekijk recept »
? 2 middelgrote preien (ca. 400 g) ? 400 g aardappels (afkokers) ? 1 groentenbouillontablet ? 50 g ontbijtspek ? 10 sprietjes bieslook ? zout ? peper ? 1/2 theelepel nootmuskaat ? 4 eetlepels slagroom Slagroom en helft van bieslook door soep ... bekijk recept »
300 g rijst4 lente uitjes25 g boter3 teentjes knoflook geperst1 el milde kerriepoeder1 ? dl droge witte wijn? liter slagroom1 vis- of kippebouillontablet400 g krabsticks4 el gesnipperde bieslook150 g geraspte kaas Kook de rijst gaar en droog. Snijd d... bekijk recept »
1 bloemkool 200 gr 30plus kaasbv Cantenaer 12 groene olijven zonder pit 1/2 pot geroosterde paprika's op water (370 mlBonduelle) 1/2 kropje ijsbergsla 4 eetl magere Bulgaarse yoghurt 2 eetl fijngesneden bieslook versgemalen peperzout 8 volkoren soeps... bekijk recept »
6 eieren 1 doosje cantadou wat bieslook boter om te bakken Hulpmiddelen Garde koekepan snijplank mes Hulpmiddelen - Garde koekepan snijplank mes Voorbereiding Zie bereidingswijze... Bereidingswijze De eieren door elkaar klutsen.Bak hiervan drie omel... bekijk recept »