1000 recepten met bieslook
De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer4 eieren 1 el bieslook (bakje à 25 g) 1 tl mayonaise 1 el crème fraîche 1 tl dijonmosterd 3 druppels tabasco (flesje à 57 g) 1 tl paprikapoeder1. Kook de eieren in ruim kokend water in 10 min. hard. Laat ze schrikken onder koud ... bekijk recept »
8 plakjes rosbief bieslook kruidenroomkaas vier boterhammenSnij de korstjes van de boterhammen af. Besmeer de boterhammen met kruiden roomkaas. Beleg elke boterham met twee plakjes rosbief. Strooi er wat bieslook overheen en eventueel nog wat pep... bekijk recept »
12½ g bieslook (bakje 25 g) ¼ peterselieplantje 6 eieren 4 el kraanwater 2 el rijstolie 8 sneetjes speltbrood 4 el pikante hummus1. Snijd de bieslook en peterselieblaadjes fijn. Klop de eieren los met de kruiden en het wate... bekijk recept »
100 g La Grande Hirondelle 8 sprietjes bieslook 25 g walnoten 3 el Griekse yoghurt 3 el walnootolie 4 sneetjes vloerbrood 1 zakje veldsla1. Snijd korstjes van kaas en snijd in kleine blokjes. Knip bieslook fijn. Hak walnoten grof. Roer in... bekijk recept »
2 gekookte rode bietjes (bakje a 500 g) 1 Granny Smith appel 1 eetlepel citroensap 1 zakje verse bieslook (30 g) 1 pakje licht-gerookte haringfilet (200 g) ½ bekertje slagroom (a 125 ml) 4 sneetjes roggebrood1. Bi... bekijk recept »
500 g cocktailgarnalen ((diepvries), ontdooid en drooggedept) 6 el mayonaise (halfvol) 10 g bieslook (geknipt) mespuntje knoflookpuree (kruidengemak) peper1. Meng in een kommetje mayonaise met het bieslook en roer er naar ... bekijk recept »
300 g penne (pasta) 1 zak panklare broccoli (300 g) 1 pot haring in milde roomsaus (310 g) 1 zakje verse bieslook (25 g)1. Penne koken volgens gebruiksaanwijzing en afspoelen met koud water. Broccoli ca. 3 minuten koken en a... bekijk recept »
200 g paddenstoelenmelange 6 eieren 100 ml volle melk ½ tl zout 25 g boter 1 petit cereales (brood) 12½ g bieslook1. Snijd de grote paddenstoelen doormidden of in plakjes. 2. Klop de eieren los met de melk en het zout. Ver... bekijk recept »
300 g penne rigate (pasta) 2 bundels groene asperges (a 500 g) 1 zakje verse bieslook (25 g) 250 g achterham (ambachtelijke, deli-afdeling) 25 g boter 1 flesje kookroom (light (250 ml)) 50 g geraspte pittige kaas1... bekijk recept »
400 g spruitjes 30 g walnoten ½ zakje verse bieslook 3 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel azijn mespunt mosterd mespunt suiker zout peper 100 g hamreepjes1. Spruitjes schoonmaken. In pan met weinig water spruitjes in ca. 10 minut... bekijk recept »