1000 recepten met aubergine
Aubergines hebben niet zoveel smaak, maar tijdens de bereiding van deze groente komt hun geur vrij en is dan heerlijk. Snijd de steel van de aubergines en goed wassen, schillen is niet nodig! Snijd de aubergine in plakken of halveer en laat uitlekken in een vergiet of op keukenpapier, bestrooi met zout, dit is nodig om de aubergine van de bittere sappen te ontdoen. Daarna afspoelen onder de kraan, om deze manier neemt de aubergine tijdens het bakken minder vet op! + lees meer2 aubergines2 rode uien2 teentje knoflook1 rode pepersesamolie2 jeruk limo (limoenen)2 el ketjap manis2 dl waterVoor de bumbu:1 stukje lengkuas (laoswortelstok van de Alpina galanga) van 3 cm1 stukje jahe (wortelstok van de gemberplant)2 blaadjes dau... bekijk recept »
1 grote aubergine 4 eetlepels olie 2 teentjes knoflook 1 eetlepel verse gemberwortel 1 eetlepel hoisinsaus 1 eetlepel rode peper-olie 1 eetlepel rijstwijn 2 eetlepels lichte chinese sojasaus 1 eetlepel tomatenketchup 1 eetlepel witte basterdsuiker 5 ... bekijk recept »
1 aubergine zout peper 1 el boter of margarine 1 zakje kaassaus 1/2 tl basilicum 1 kleine camembert (± 125 g) 1 ei Plakken camembert en aubergine legt u om en om in kaassaus met basilicum. Laat maar smelten… dat wordt smullen na een half uurtje. Ov... bekijk recept »
2 schaaltjes kipmedaillons (a ca. 250 g) 5 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngesneden 2 kaneelstokjes 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 eetlepels gedroogde oregano 2 uien, fijngesnipperd 1 aubergine, in blokjes 125 ml crème fraîche Kipmedail... bekijk recept »
2 aubergines 1/2 liter kippenbouillon 2 uien 100 gm ontbijtspek 350 gm kipfilet 30 gm boter 1 zout 1 peper 100 gm geraspte oude kaas 100 ml droge witte wijn 1 allesbinder Verwarm de oven voor tot 220 øC. Verwijder de steelaanzet van de aubergines, ha... bekijk recept »
1 aubergine zout peper 1 el boter of margarine 1 zakje kaassaus 1/2 tl basilicum 1 kleine camembert (± 125 g) 1 ei Plakken camembert en aubergine legt u om en om in kaassaus met basilicum. Laat maar smelten, dat wordt smullen na een half uurtje. Ov... bekijk recept »
400 gm tomaat 250 gm mozzarella kaas 100 gm suiker 6 eetlepels bloem 4 aubergines 2 eetlepels parmezaanse kaas 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 1/5 eetlepel verse basilicum naar smaak zout en peper Doe de plakjes aubergine in een vergiet, be... bekijk recept »
1 middelgrote aubergine, eventueel g; eschild, in plakken 1 olie 150 ml natuuryoghurt 1 theelepel(s) citroensap 1 teen knoflook, uitgeperst of fijng; ehakt 1/2 theelepel(s) chilipoeder 1 zout naar smaak 1 zwarte peper naar smaak ----GARNERING---- 1 ... bekijk recept »
2 vleestomaten 1 uitje 2 eetlepel(s) fijngehakte koriander 4 takjes koriander 1 theelepel(s) tapenade 1 Tabasco 1 limoen 1 teentje knoflook 6 eetlepel(s) eetlepels olijfolie 1 aubergine 200 gm gerookte zalm 50 gm veldsla 4 theelepel(s) crème fraîche ... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 theelepel suiker 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld 2 grote aubergines 400 g rundergehakt 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel gedroogde oregano 100 g fetakaas, grofverkru... bekijk recept »