623 recepten met vijgen
- 1,5 kg fijn gesneden appels - ? kg in schijfjes gesneden vijgen - ? kg rosijnen - 300 g haselnoten (ganse) - 2 EL kaneel - 1 EL piment (Neugewurz) - 1 EL kruidnagelpoeder - 1/8 l Rum - ? kg suiker - 1 kg meel - 2 pakjes bakpoeder Bereidingswijz... bekijk recept »
350 gram bloem 300 gram suiker 1 ei 2 lepels brandewijn voor de vulling: 100 gram gepelde walnoten 100 gram rozijnen 100 gram sultanarozijnen zoete witte wijn 4 gedroogde vijgen 4 gedroogde pruimen 50 gram versuikerde ceder 50 gram pijnboompitten 50... bekijk recept »
185g gedroogde vijgen fijngehakt-70g fijngehakte gedroogde abrikozen-70g fijngehakte gedroogde pruimen-2eetlepels rozenwater-40g pijnboompitten-2bladen ouwel. Hulpmiddelen Keukenrobot. HulpmiddelenKeukenrobot. Voorbereiding Doe alles behalve de ouwe... bekijk recept »
450 gr bladerdeeg (10 plakjes)ontdooid 4 verse vijgenongeschild 2 rijpe perengeschildklokhuis verwijderd 40 gr boter 1/2 vanillestokje 10 anijszaadjesfijngewreven poedersuiker Oven voorverwarmen op 200 graden C. Deeg dun uitrollen tot lap van 32 x 42... bekijk recept »
4 bollen vanille ijs 50 ml rode Porto aangelengd met 100 ml water 20 g suiker verse vruchten: verse vijgen 1. Verwarm de oven voor gedurende 10 minuten op 180° c. Snij de vruchten middendoor en plaats ze in een vuurvaste schotel. 2. Giet er de Porto... bekijk recept »
3 dl room 1 vanillestok 3 eierdooiers 30 gr suiker raspsel van de schil van een citroen 100 gram suiker of kandijsuiker1. breng 3 dl room met het merg van de vanillepeul aan de keuk. Scheid 3 eierdooiers, voeg 30 gram suiker en geraspte schil van... bekijk recept »
85 gr bigarreaux, gehalveerd 50 gr gedroogde vijgen, kleingesneden 100 gr gekonfijte ananas, kleingesneden 25 gr engelwortel, kleingesneden 175 gr grote rozijnen 50 gr pecannoten 50 gr hele amandelen, met vlies 50 gr gedopte walnoten 50 gr gedopte pa... bekijk recept »
8 sneetjes briochebrood (2 cm dik)2 eieren2 el suiker50 ml melk0.5 el oranjebloesemwater2 el boter2 el dadels (fijngehakt)2 el verse vijgen (fijngehakt)2 el abrikozen (fijngehakt)4 el sinaasappels (geschild tot op het vruchtvlees, in blokjes)3 plakje... bekijk recept »
- 2 komkommers - zout & peper - 200 ml. wijnazijn - 200 g. zachte geitenkaas - 3 vijgen - 3 eetl. rietsuiker 1. Schil de komkommer om en om, snij 10 plakken van 2 cm. dik en hol de plakken uit met een appelboor. 2. Marineer de komkommerplakken 5 minu... bekijk recept »
Voor 4 personen: 200 g lichtbruine suiker 100 g boter 100 ml room 50 ml Baileys 1 vanillestokje Om te dippen: fruit naar keuze (bv. bananen, vijgen, pruimen, peren) gekonfijt citrusfruit cakeDoe de suiker, boter, room en Baileys in een pan met de zaa... bekijk recept »