Recepten met druiven

952 recepten met druiven

Druiven

Druiven

Ricotta panna cotta

3 blaadjes witte gelatine 1 vanillestokje 2 dl slagroom 175 g suiker 1 bakje ricotta ((Italiaanse kaas, 250 g) 1 stengel sereh (citroengras) 250 g pitloze druiven1. In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. ... bekijk recept »

Druivenduo in terrine

200 g blauwe druiven, zonder pitten 8 blaadjes gelatine (2 g) 40 g griessuiker 0,5 koffielepel schil van onbespoten citroen, geraspt 2 zakjes vanillesuiker 300 g witte druiven zonder pitten 50 cl witte schuimwijn1. Rasp de onbespoten citroenschil. 2.... bekijk recept »

Kiwi-jam met druiven en port

8 kiwi's (geschild) ½ bak pitloze witte druiven (a 500 g) 3 el witte port 1 zakje geleipoeder (pak 2 zakjes) 250 g suiker1. Snijd de kiwi's in stukken en verwijder de harde kern. Schep in een ruime pan met dikke bodem de k... bekijk recept »

Fruitsalade met hüttenkäse

2 perziken 1 bakje bramen (150 g) 250 g witte druiven 200 ml Amé elderberry en lemon (alcoholvrije drank, 1 liter) ½ beker hüttenkäse (400 g) 2 eetlepels schenkhoning kaneelpoeder1. Perziken schillen en vruchtvlees in ... bekijk recept »

Druiventaart met amandelen

200 g bloem 1 mespunt zout 125 g witte basterdsuiker 150 g boter 1 ei 2 el kraanwater 110 g amandelschaafsel (bakje à 55 g) 125 ml crème fraîche 500 g pitloze rode druiven1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Zeef de bloem en het... bekijk recept »

Sabayon met druiven en suikerbroodstaafjes

500 g druiven (witte en/ of blauwe) 4 eidooiers 4 el fijne tafelsuiker 300 ml demi sec champagne 1 half suikerbrood 10 g roomboter 1. Was de druiven en verdeel ze over 4 diepe borden of glazen. Klop de dooiers met de suiker en de champagne in ... bekijk recept »

Salade van kip met druiven en kerrievinaigrette

200 g druiven zonder pitten 2 eetlepels gehakte walnoten 2 groene selderstengels 2 eetlepels kerriesaus (type mayonaise) 4 kleine kipfilets 1 eetlepel olijfolie 1 Romeinse sla 1/2 vetarm bouillonblokje van gevogelte1. Laat de kipfilets snel aan alle... bekijk recept »

Kaaps gebak

150 g 2 eetlepels griessuiker een snuifje zout 2 eieren 2 eieren 150 g griessuiker 2 afgestreken eetlepels 3 eetlepels olijfolie 300 g witte druiven zonder pitten (nettogewicht, afgerist) 25 cl witte Hanepoot wijn (of Moscatel) 100 g zachte boter 2... bekijk recept »

Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven

1 biocitroen 20 g boter 8 dunne plakken biospek 1 eetlepel olijfolie 500 g pitloze blauwe Thompson-druiven 1 bosje rozemarijn 4 schoongemaakte kwartels 2 sjalotten 1 takje tijm 1 vers laurierblad zout zwarte peper1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2.... bekijk recept »

Bulgur met druiven en pijnboompitten

275 g bulgur 6 el extra vierge olijfolie 3 el pijnboompitten 1 rode ui 500 g pitloze witte druiven 3 el krenten1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de... bekijk recept »

Pagina 9 van 96