Kippen-sausijzenbroodjes

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 BENODIGDHEDEN: Bakplaat/ bakpapier of aluminiumfolie/ grote kom/ schaar/ vork/ koffietas voor het ei/ bakborstel/ eetlepel/ mes/ bakborstel
  • 2 BEREIDING: Warm de oven voor op 200°c en laat de bladerdeegvelletjes ontdooien. Rol deze uit op een bebloemd werkoppervlak tot rechthoeken.
  • 3 Snijdt een handvol basilicum fijn. Meng in een kom het kippengehakt, de basilicum, peper en zout, nootmuskaat, het ei en 1 el paneermeel tot een stevig geheel. Vorm er 4 worstjes van en leg deze in de bladerdeegrechthoeken. Rol de rechthoeken stevig op zodat het gehakt helemaal omarmd is. Zorg dat er niet te veel lucht tussen kan en druk dan met je vingers het bladerdeeg goed vast. Snijdt de saucijzenbroodjes in kleinere stukken naar eigen smaak en plaats ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • 4 Klop het ei met de melk los in een tas. En bestrijk de worstenbroodjes met het eiermengsel voor je deze in de oven plaatst. Bestrooi met een handvol sesamzaadjes en plaats in het midden van de oven voor ongeveer 15 à 25 minuten. Zijn ze nog niet goudbruin, kan je telkens verlengen met 5 min.

Kippen-sausijzenbroodjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zelf sausijzenbroodjes maken.Te lekker!! Lunch of
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sausijzenbroodjes
30-60 min -
Bekijk recept
Gekruide Sausijzenbroodjes Met Sesam
30-60 min -
Bekijk recept

Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met chocolade
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met rode ui, appel en mosterd
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept