Kommetjes kerrierijstsalade

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie en fruit de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de kerrie toe en fruit nog een minuut mee. Voeg de rijst toe en giet er zoveel water bij dat de rijst net onder staat. Voeg een snufje zout toe en laat al roerende aan de kook komen. Zet de warmtebron laag en laat de rijst in circa 15 minuten gaar worden. Doe de rijst over op een platte schaal en laat geheel afkoelen. Schep de Spaanse peper, ananas, rozijnen, koriander en bosuitjes erdoor en breng op smaak met limoensap en gembersiroop.
  • 2 Deze salade is ook te maken met kant-en-klare gele rijst.

Kommetjes kerrierijstsalade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept