Pindasoep met Tom Tom uit Suriname

4
2 uur-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Soep Week het zoutvlees een nacht in ruim water in de koelkast. Giet het water af, snijd het vlees in stukken en kook het circa 30 minuten in 1 liter water. Giet het water af. Pel en snijd de ui grof. Pel en kneus de knoflook. Snijd de tomaten grof. Vul een soeppan met 2 liter water en voeg de kip, zoutvlees, peterselie, ui, knoflook, tomaat, pimentkorrels en bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook circa 45 minuten. Schep de pindakaas in een kom en voeg een flinke schep bouillon toe zodat de pindakaas dun wordt. Roer de pindakaas door de bouillon. Voeg de madame Jeanette in zijn geheel toe en laat de soep nog 15-20 minuten doorkoken. Verwijder de Madame Jeanette. Tom Tom Breng water met een beetje zout aan de kook. Schil de bananen en kook de bananen circa 25 minuten. Giet af en pureer de bananen. Draai van de bananenpuree ballen ter grootte van golfballen. Serveer de soep met daarin de Tom Tom. Tip: heb je nu geen pindakaas met stukjes, hak dan nog wat pinda’s grof en strooi die erover.

Pindasoep met Tom Tom uit Suriname is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde chayotes met koningskrab (Suriname)
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde vernisschelpen uit Suriname
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Bananenchips met mangochutney (Caraïbisch gebied & Suriname)
20 min Snack
Bekijk recept
Dorade met passie (Suriname)
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Maaltijdpindasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pindasoep met alfalfa en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pindasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische pindasoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept