Semifreddo met snickers

12
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een grote aardewerken schaal in de vriezer om koud te laten worden. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Splits de eieren.
  • 2 Klop de suiker, het vanillemerg en de eidooiers in een grote kom tot een bleke massa. Klop in een andere kom de eiwitten met een mespunt zout tot ze stijf zijn. Klop in een derde kom de slagroom stijf.
  • 3 Snijd de Snickers in repen en de chocolade in stukjes. Voeg alles in een hittebestendige kom, zorg dat er wat Snickers stukjes achterblijven voor garnering. Plaats de kom boven een pan met zacht kokend water op laag vuur. Laat de chocolade zacht worden.
  • 4 Doe ondertussen de slagroom bij het eigeelmengsel en schep voorzichtig om. Voeg de eiwitten toe en schep met een metalen lepel voorzichtig door elkaar. Schep de helft van het mengsel in de koude aardewerken schaal. Schep de zachtgeworden chocolade- en Snickersstukjes door de andere helft van het mengsel. Zorg dat het luchtig blijft.
  • 5 Schep het chocolademengsel in de schaal en trek met een lepel cirkels en slierten zodat alles mooi gemengd wordt. Strooi de achtergehouden stukjes Snickers over de schaal. Bedek de schaal met vershoudfolie en zet ten minste 4 uur in de vriezer. Haal de semifreddo 15 min. voor gebruik uit de vriezer.

Semifreddo met snickers is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Superkrokant paasei
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Snickersijs Met Frambozen
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Se­mif­red­do met snic­kers
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart Met Snickers
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Semifreddo van yoghurt en limoen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met sinaasappel
Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met limoncello en basilicum
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met espressosaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept