Se­mif­red­do met snic­kers

12
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een grote aardewerken schaal in de vriezer om koud te laten worden. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Splits de eieren.
  • 2 Klop de suiker, het vanillemerg en de eidooiers in een grote kom tot een bleke massa. Klop in een andere kom de eiwitten met een mespunt zout tot ze stijf zijn. Klop in een derde kom de slagroom stijf.
  • 3 Snijd de Snickers in repen en de chocolade in stukjes. Voeg alles in een hittebestendige kom, zorg dat er wat Snickers stukjes achterblijven voor garnering. Plaats de kom boven een pan met zacht kokend water op laag vuur. Laat de chocolade zacht worden.
  • 4 Doe ondertussen de slagroom bij het eigeelmengsel en schep voorzichtig om. Voeg de eiwitten toe en schep met een metalen lepel voorzichtig door elkaar. Schep de helft van het mengsel in de koude aardewerken schaal. Schep de zacht geworden chocolade- en Snickers stukjes door de andere helft van het mengsel. Zorg dat het luchtig blijft.
  • 5 Schep het chocolademengsel in de schaal en trek met een lepel cirkels en slierten zodat alles mooi gemengd wordt. Strooi de achtergehouden stukjes Snickers over de schaal. Bedek de schaal met vershoudfolie en zet ten minste 4 uur in de vriezer. Haal de semifreddo 15 min. voor gebruik uit de vriezer.
  • 6 Dieettip:
  • 7 Let op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonella besmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Se­mif­red­do met snic­kers is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kersentruffels
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Ris a la mande (Deense rijstepap)
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met Hüttenkäse, parmaham en walnoot
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Gevulde paprika met Hüttenkäse
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeientaart met Thaïse basilicum
15 min Nagerecht
Bekijk recept