Doede gist in een kommetje en schenk er 1/4 dl van het water op. Laat het 5 minuten staan. Roer er 2 eetlepels van de bloem door en meng alles tot een papje. Doe 350 gram van het bloem met het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk het gistpapje erin. Roer wat van de bloem door het papje. Voeg de rest van het water toe en roer de bloem er vanaf de randen door. Meng alles met de mixer met kneedhaken tot een soepel deeg. Kneed het deeg met bebloemde handen 10 minuten goed door. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken, kneed er ballen van en laat ze onder een schone theedoek 2 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Kneed elke bal door en druk ze met de palm van de hand plat, zodat een dunne plak ontstaat. Gebruik een deegroller om hem dunner te maken. Vorm een opstaande rand met de knokkels van de vingers. De bodems zijn nu gereed om belegd te worden.
Italiaanse Basis-pizza-bodem is een recept van Smulweb.nl