Focaccia Met Olijven En Gewelde Tomaatstukjes.

6
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de bloem in een grote kom maar hou een handje bloem achter voor later. Voeg zout en gist toe en roer alles goed door de bloem. Voeg nu de olie toe en kneed die door de bloem. Nu de wijn en zoveel water dat je een mooie bal kunt vormen die je ca 10-15 minuten rustig op je werkblad kneedt. Als het zacht en soepel aanvoelt voeg je 3/4 van de olijfstukjes, de tomaatstukjes en de kruiden toe en kneed die door het deeg. Leg de bal in je kom, dek hem af met huishoudfolie en laat hem 1,5 tot 2 uur rijzen op een stillen warme plaats. Kneed het deeg weer door en verdeel het in 2 stukken. Druk elk deel als een platte langwerpige schoenlepel op je bakplaat op bakpapier. voeg de rest van de stukjes toe en druk ze in het brood. maak met je vingers deuken in het brood. Nu nog wat zout en rozemarijn erbovenop indrukken. Deze broden in de voorverwarmde oven (240 graden) bovenin(!) zo?n 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Als je er dan met een mes op tikt hoort het aan als een trommeltje! Uit de oven even wat olie eroverheen wrijven.

Focaccia Met Olijven En Gewelde Tomaatstukjes. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Biefstuk met pestoboontjes van Judith Elders
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsentrecote met rucolasalsa en gekarameliseerde tomaatjes
1u30 min
Bekijk recept
Tomatenbrood met geitenbrie
30 min
Bekijk recept
Baby-artisjokken met paté
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade Shirazi
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept