Steel het gat aan de achterkant van de kalkoen in het vel goed dicht met cocktailprikkers. Wrijf de binnenkant goed in met peper en zout. Doe de groentevulling in de kalkoen. Druk het goed aan en steek de voorkant door het vel ook goed dicht met cocktailprikkers. Friemel het vel bovenop de kalkoen met je vingers voorzichtig los. Je kan hieronder nu wat verse kruiden en wat van de overgebleven vulling schuiven. Wrijf de buitenkant van de kalkoen nu goed in met de boter-curry-mix. Zorg dat het ook goed tussen de poten en in alle plooien zit. Bind met touw vervolgens de poten stevig tegen de kalkoen vast. Plaats de kalkoen voorzichting in de braadzak. Doe er de rest van de vulling bij, de verse kruiden en een flinke scheut rode wijn. Plaats de braadzak in de ovenschaal in het midden van een goed voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de kalkoen in zo′n 2 tot 2,5 uur gaar worden. Laat tot slot de kalkoen nog een kwartiertje rusten voordat je ′m aansnijdt.
Gevulde Curry Kalkoen In Braadzak is een recept van Smulweb.nl