Kerst Kalkoen KellyBronze Ultieme Kerst Diner

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Start de oven (geen hetelucht) oven gebruiken, dit gaat te snel) op een temperatuur van 180 graden Celsius. Denk eraan dit zijn richtlijnen. Draai de kalkoen op zijn rug voor de laatste 15 % van de oven tijd. (zie oven tijden per kg) De KellyBronze® is gaar wanneer het sap helder is, dit is gemakkelijk te controleren als U een snede maakt in de lies van de kalkoen. Is het sap nog roze-achtig, schuif de kalkoen dan terug in de oven. Controleer daarna elke 15 minuten. Let op bij een hete luchtoven, deze garen de kalkoen vaak te snel, hierdoor komt er te weinig ruggevet vrij waardoor de kans bestaat dat de KellyBronze te droog wordt. liever een lagere temperatuur en iets langer. Bij een kern temperatuur van circa 82 graden is de KellyBronze goed. Warm het braadvet nogmaals extra op eventueel met een beetje water aanlengen wanneer er een te kort is. De plakjes serveren met een beetje braadvet er over heen.

Kerst Kalkoen KellyBronze Ultieme Kerst Diner is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Avocado-mango-ijs met kokos en paranoten
Bekijk recept
Perfect gebakken runderhaas
55 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peposo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperge pecorinotaart
Bekijk recept

Sukadebroodjes
40 min
Bekijk recept
Kerstboomkoekjes
30 min-
Bekijk recept
Geglazuurde (kerst)koekjes
30 min Gebak
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept