Geglazuurde (kerst)koekjes

25
30 min
Gebak
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem boven een kom en meng de kristalsuiker en de vanillesuiker erdoor. Snijd de boter in blokjes en leg ze in de kom. Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn. Splits het ei en voeg de dooier toe aan het bloemmengsel. Kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg. Vorm een deegbal en leg deze verpakt in plasticfolie, 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Bestuif de werkvlak en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dik. Steek met een vormpje (kerst)figuurtjes uit het deeg. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in midden van oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem de bakplaat uit de oven en prik eventueel met dikke breinaald of Chinees eetstokje een gaatje in elk koekje, zodat ze kunnen worden opgehangen.
  • 3 Til het bakpapier met de koekjes van de warme bakplaat (anders gaat het bakproces door) en laat de koekjes minstens 30 min. afkoelen. Bewaar de koekjes tot gebruik in een luchtdichte trommel. Roer de poedersuiker met het water tot een glazuur. Bestrijk de bovenkant van de koekjes met glazuur en laat het hard worden. Rijg eventueel een stukje keukentouw of lint door elk koekje om ze in de kerstboom te hangen.

Geglazuurde (kerst)koekjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vrolijke kerstkoekjes
60 min -
Bekijk recept
Feestelijke kerstkoekjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde kransjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kerstkoekjes
60 min
Bekijk recept

Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept
Delia Smith's geglazuurde laagjestaart met lemon curd
1uur- Gebak
Bekijk recept
Aardbeientompouce
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Geglazuurde koffiecakejes
50 min Nagerecht
Bekijk recept