Kippensoep Met Oesterzwammen

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In soeppan helft van boter smelten en bloem erdoor roeren.Ca 2 min zachtjes laten bakken.Helft van bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen tot gebonden soep ontstaat.Scheutje voor scheutje rest van bouillon toevoegen.Soep aan de kook brengen en ca. 5 min laten sudderen.Intussen oesterzwammen schoonvegen en in stukken snijden.In koekenpan rest van boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca 3 min. roerbakken. Bestrooien met zout en peper.Oesterzwammen uit de pan nemen en in alu.folie warm houden.Kipfilet in dunne plakken en hierna in reepjes snijden.In kom eierdooier met koksroom loskloppen.Enkele lepels hete soep erdoor roeren en al roerend aan soep toevoegen.Blijven roeren tot soep fluweelachtig gebonden is,niet meer laten koken!!!!!!!!Op smaak brengen met zout en peper,nootmuskaat en citroensap.Basilicum in reepjes snijden.Kippensoep in 4 kommen scheppen.In midden van soep bergje maken van gebakken oesterzwammen,reepjes kipfilet en reepjes bascilicum.

Kippensoep Met Oesterzwammen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met romige kalkoen-courgettesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept