Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, roer 60 gram van de suiker erdoor, voeg de harde boter toe en snijd die met twee messen door de bloem in kleine stukjes,tot het mengsel eruit ziet als broodkruimels.Voeg de eidooiers toe en kneed het geheel snel tot een samenhangende bal.Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca. 1 uur rusten.Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven aanrecht(of tussen 2 lappen plastic huishoudfolie)uit tot een ronde lap van ca. 23 cm. Bekleed hiermee een beboterde taartvorm(doorsnede ca. 20 cm)Prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en zet de vorm afgedekt ca. 30 min. in de koelkast.Knip intussen uit een stuk bakpapier een cirkel ter grootte van de vorm.Leg het bakpapier op het deeg en verdeel hierover een "blinde"vulling(b.v. 500 gr. (overjarige) gedroogde erwten of bonen.) Bak de taartbodem ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden C.) Verwijder de "blinde"vulling en het bakpapier.Boen intussen de citroenen onder warm stromend water goed schoon en rasp de schil eraf.Pers de citroenen uit.Klop de eieren los met de rest van de suiker,het citroensap, citroenrasp, en de creme fraiche.Schep het citroenmengsel in de voorgebakken taartbodem en strijk de bovenkant glad.Zet de taart terug in het midden van de (voorverwarmde) oven (200 graden C.) en bak hem in ca. 25 min. gaar.Neem de taart uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen. Desgewenst na het afkoelen versieren met slagroom.