Spekkoek

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer de bijna vloeibare boter (even in de magnetron)en de basterdsuiker romig met de mixer.
  • 2 Splits de eieren en roer de dooiers een voor een door het beslag.
  • 3 Zeef de bloem, zout en bakpoeder erdoor.
  • 4 Klop de eiwitten in een schone, droge kom stijf en spatel dit door het beslag.
  • 5 Verdeel de massa in twee gelijke helften. Voeg bij de ene kom vanillesuiker en bij de andere kom anijs(of gestampte muisjes), kaneel, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat (of speculaaskruiden). Voorzichtig doorspatelen, zorg dat het beslag luchtig blijft.
  • 6 Schep een dun bruin beslag op bord 1 en zet dit 2 minuten in de magnetron op 600 watt(of 1 minuut op 750 watt).
  • 7 Schep ondertussen op bord 2 een dun laagje wit beslag. Keer als het bruine laagje klaar is, voorzichtig op een derde bord. Bord 2 in de magnetron zetten.
  • 8 Bak zo 6 laagjes en leg bruin en wit om en om op elkaar. Druk, als alle laagjes klaar zijn, de koek voorzichtig aan met het laatste bakpapier en zet hem nog 4 minuten in de magnetron op 600 watt (of 2 minuten op 750 watt).
  • 9 Laat een kwartier afkoelen. 1
  • 0 Snijd met een scherp mes de ongelijke zijkanten recht af, dan komen de kenmerkende streepjes van de spekkoek tevoorschijn. 1
  • 1 Proef vast voor met de afsnijdsels. 1
  • 2 Keer de spekkoek om en laat verder afkoelen op een taartrooster. 1
  • 3 Eet hem pas de volgende dag, als alle smaken goed gerijpt zijn. Verpak de koek zolang in plastic folie. Tip: Bestrijk het bakpapier elke keer met een kwastje boter, dan blijven de laagjes niet plakken.

Spekkoek is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spekkoek
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Spekkoek met pisangroom
50 min Gebak
Bekijk recept
Speculaasparfait
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Spekkoek Uit Gottingen
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spekkoek
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Spekkoek met pisangroom
50 min Gebak
Bekijk recept
Speculaasparfait
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Spekkoek Uit Gottingen
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept