Tiramisu 'A LA MARIANNE

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Eieren scheiden en het eigeel opkloppen. Suiker, vanillesuiker en een klein beetje amaretto toevoegen. Het geheel goed doorroeren. Pakje mascrapone openen en inhoud aan de massa toevoegen. Net zo lang doorroeren totdat de mascrapone is opgenomen door de massa en je géén klontjes meer hebt. Slagroom stijfkloppen en door de massa halen. Eiwitten stijfkloppen en luchtig door de massa spatelen. In een leuke schaal (of schaaltjes) amaretto op de bodem sprenkelen. Niet te veel anders wordt de dranksmaak te overheersend. Daarna de bodem bedekken met lange vingers, die je 1 voor 1 even licht door de koffie haalt. De helft van de massa over de lange vingers storten. Opnieuw lange vingers door de koffie halen en een laag aanbrengen. Daarna de laatste laag massa storten. ( de lange vingers mogen niet naar boven komen, dan is de massa te dun). Het geheel met afdekfolie voor minimaal 4 uur in de koelkast zetten. Voor het serveren bestrooien met cacaopoeder.

Tiramisu 'A LA MARIANNE is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

De uientaart van Marianne van der Maarel
55 min-
Bekijk recept
Tosti A La Marianne
0-10 min -
Bekijk recept
Valentijnrecept Kikkerbilletjes A'la Marianne
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Drapje A La Marianne!
10-20 min -
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept