Spreid wat bloem over werkblad en deegrol. Deeg in tweeen delen. Leg een helft op ′t werkblad. Met de deegrol plat en rond vormen, net iets groter dan de pie-vorm (let ook op de hoogte van de pie-vorm). Rol de deeg lichtelijk over de deegrol heen en plaats zo de deeg in de pie-vorm. Leg de deeg goed in de vorm en laat een randje buiten de vorm hangen. Rol de tweede helft en bewaar dit voor de bovenkant van de pie. . . . . . . . . . . Gesneden appels, kaneel, suiker, citroensap en nootmuskaat goed mengen en leg ze in de pie vorm. Snijd de boter in kleine blokjes en spreid deze over de oppervlakte. Bedek de pie met de overgebleven deeg en knijp de uiteinden van de deeg samen. Snijd 2 of 3 grote (a 7 cm)ventilatiegaten in het midden van de deeg. . . . . . . Plaats het in de oven voor 45 minuten of tot de sappen in het midden beginnen te borellen.