Kabeljauw met witte wijnsaus

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Maak de witte wijnsaus: Pel en snipper de sjalotjes en fruit ze in 15 gram van de boter. Voeg de witte wijn en 1 1/2 dl water toe. Breng dit aan de kook en laat het in 10 à 15 minuten tot de helft inkoken. Schenk de saus door een fijne zeef boven een schoon pannetje. Schenk de slagroom erbij, breng opnieuw aan de kook en laat inkoken tot er 2 dl over is. Snij de boter in klontjes en klop de klontjes er stuk voor stuk door. Verwarm de saus nog even, maar laat haar niet koken. Breng op smaak met peper en zout en strooi de kruiden erover. - Breng de courtbouillon aan de kook en pocheer de vis gedurende 15 minuten hierin. Schil de aardappels, snij ze in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar. - Klop met de garde stukjes ansjovisboter door de witte wijnsaus. Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes en voeg ze bij de saus. Laat de vis uitlekken, schik hem op een voorverwarmde dienschaal, geef er de aardappels rondomheen en schenk de saus over het geheel.

Kabeljauw met witte wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept