Canard a l'Orange

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wat zout en een stukje boter in de eend doen
  • 2 De crispplaat invetten met wat boter of olie.
  • 3 De crispplaat 2-3 minuten op de crisp-stand voorverwarmen.
  • 4 De eend op de crispplaat leggen met de borst naar boven en 12 minuten bakken op de crispstand. Halverwege de bereidingstijd omdraaien,
  • 5 Witte wijn op de crispplaat gieten tegen het einde van de bereiding, en de eend nog enkele minuten verder bakken.
  • 6 Controleren of de eend gaar is door een prikker in de dikste delen te steken.
  • 7 Een sinaasappel schillen en de schil in dunne reepjes snijden, die u in heel heet water gedurende 1-2 minuten kookt op 750W.
  • 8 Twee sinaasappelen uitpersen, de jus van de eend ontvetten en zeven en er het sap van de sinaasappels en de schil in reepjes aan toevoegen.
  • 9 De saus met de functie microgolven gedurende 1-2 minuten verwarmen en de eend met de saus erover serveren. 1
  • 0 De eend met dunne schijven sinaasappel gameren.

Canard a l'Orange is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken tuinbonen met kabeljauw
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Canard à l'orange
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
bigarade(saus voor canard à l'orange)
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Frankrijk - Confit De Canard
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept