Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli

4
115 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 C. Meng voor de vulling in een kom met een vork het gehakt met de uitjes, het paneermeel, het ei, de chilisaus, de rozijnen en zo veel bouillon tot de vulling vochtig maar niet vloeibaar is. Bestrooi de kip van binnen en buiten met zout en peper naar smaak. Vul met het gehaktmengsel.
  • 2 Smelt in de braadslede of pan 50 g boter. Braad de kip aan: eerst 4 min. op de ene poot en vervolgens 4 min. op de andere poot. Leg de kip op de rug in de braadslede of ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven. in 75 min. goudbruin en gaar. Bedruip de kip elke 15 min. met bakvet.
  • 3 Kook intussen de aardappelen met de pastinaak in water met zout in 20 min. gaar. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en schud op een bord. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. gaar.
  • 4 Giet de aardappelen en de pastinaken af. Doe terug in de pan en stamp met de melk en 50 g boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Giet de broccoli af en schud met 25 g boter in kleine vlokjes om. Houd warm in de pan.
  • 5 Neem de kip uit de braadslede en houd onder aluminiumfolie warm. Schenk het sinaasappel- en citroensap in de braadslede of pan waarin je de kip hebt gebakken. Roer de aanbaksels los. Voeg de honing en de kookroom toe en kook de saus 1-2 min. in. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de broccoli op een schaal en bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer de kip met de sinaasappelsaus, pastinaakpuree en amandelbroccoli.

Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Rosbief met mosterdkorst
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept